28. srpna 2019 • 19:04

Konec po 134 letech. Tradiční klub nezaplatil dluhy, asociace ho vyloučila

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z nejstarších fotbalových klubů Bury FC byl vyloučen z anglických profesionálních soutěží. V úvodních pěti kolech třetí ligy nenastoupil dvojnásobný vítěz Anglického poháru ani k jednomu zápasu a v úterý vypršela lhůta, do které mohl svou finanční situaci vyřešit například změnou vlastníka.



Třetí ligu tak dohraje 23 mužstev. Bury je prvním týmem od roku 1992, který kvůli finančním potížím musí systém anglických profesionálních lig opustit. Klub založený v roce 1885 získal obě pohárové trofeje na přelomu 19. a 20. století, v první lize byl nejvýš čtvrtý.

Naposledy hrálo FC Bury nejvyšší anglickou ligovou soutěž v sezoně 1928/29, kdy spadlo do druhé ligy. Přesto jde o klub s bohatou tradicí a historií a jeho osud poutá v ostrovních médiích velkou pozornost. 

Hrozba podobného konce visí po jarním sestupu z druhé ligy i nad Boltonem Wanderers. Klub, který je kvůli odečtu 12 bodů v tabulce poslední, musí během dvou týdnů dodat záruku, že má dost peněz na dohrání sezony.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud