15. listopadu 2019 • 11:07

Reakce na kritiku VAR v Anglii. Musí se zrychlit, stojí v prohlášení ligy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení anglické fotbalové ligy slíbilo vylepšit a zrychlit rozhodování videa při zápasech. Společně s komisí rozhodčích o tom informovalo poté, co se technologie, kterou Premier League využívá v této sezoně poprvé, stala v poslední době terčem rozsáhlé kritiky.



Využití videa vyhodnocovalo vedení soutěže na čtvrtečním jednání a šéf rozhodčích Mike Riley uznal, že je potřeba zapracovat na zlepšení. "Je nutné dodržovat konzistenci rozhodnutí, rozhodovací proces se musí zrychlit a zlepšit se musí i komunikace s fanoušky," citovala agentura Reuters prohlášení Premier League.

Hlavním cílem je zrychlení rozhodovacího procesu. Riley uvedl, že v budoucnu bude také fanouškům lépe vysvětleno, proč se videorozhodčí konkrétním incidentem zabývá. "Přehodnotíme celý systém a budeme řešit jen jasné a závažné prohřešky. Chceme udržet rychlost a tempo anglického fotbalu," konstatovala liga v prohlášení.

Zatímco v italské nebo německé lize hlavní rozhodčí jde často přezkoumat verdikt k monitoru u hřiště, v Anglii k tomu hlavní rozhodčí i nadále nabádáni nebudou. "Zdůraznili jsme, ať to dělají jen v případech, kdy jde o přehlédnutý incident nebo když je verdikt videorozhodčího zaskočí," stojí v prohlášení.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud