26. listopadu 2019 • 11:47

Mourinho odmítl Zlatana: Úžasný hráč, ale říkám ne. Bez šance

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový trenér fotbalistů Tottenhamu José Mourinho vyloučil zimní příchod kanonýra Zlatana Ibrahimovice. Podle portugalského kouče nedává angažování hvězdného Švéda smysl, protože Spurs mají jednoho z nejlepších útočníků světa Harryho Kanea.



Ibrahimovicovi na podzim skončila po dvou letech smlouva s Los Angeles Galaxy v MLS a má namířeno zpět do Evropy. Média spekulovala také o možném obnovení spolupráce s Mourinhem, pod nímž osmatřicetiletý rodák z Malmö hrál už v Interu Milán a Manchesteru United.

„Máme víc než jenom spojení, řekl bych i vášeň a porozumění. Je to úžasný hráč a úžasný kluk, ale říkám ne. Bez šance,“ uvedl Mourinho na tiskové konferenci k možnému příchodu Ibrahimovice do Tottenhamu.

V londýnském celku má neotřesitelnou pozici kapitán anglické reprezentace Kane. Šestadvacetiletý kanonýr v dresu Spurs zaznamenal 175 gólů a je na třetím místě klubové tabulky střelců. Víc gólů za Tottenham dali už pouze Jimmy Greaves (266) a Bobby Smith (208).

Portugalský trenér José Mourinho během svého premiérového zápasu na lavičce Tottenhamu proti West Hamu
Portugalský trenér José Mourinho během svého premiérového zápasu na lavičce Tottenhamu proti West Hamu

„Máme nejlepšího útočníka v Anglii a jednoho ze dvou, tří nejlepších útočníků na světě. Takže nedává žádný smysl přivádět útočníka Zlatanovy dimenze,“ upozornil Mourinho. „Je mu hodně přes třicet, ale stále je to útočník, který může hrát za jakýkoliv klub světa. Ale my máme Harryho Kanea,“ dodal nástupce argentinského kouče Mauricia Pochettina.

Ibrahimovic byl vedle Tottenhamu spojován také s přesunem do Boloni nebo návratem do AC Milán, Manchesteru United či mateřského Malmö. Dnes na sociálních sítích zveřejnil video, kde se na dresu Hammarby objeví jeho jméno. Stockholmský klub ale dohodu s bývalým kapitánem švédské reprezentace popřel.

Tottenham Hotspur Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud