25. prosince 2019 • 17:50

VIDEOGRAFIKA: Liverpool od nástupu Kloppa. Jak sbíral body a utekl United

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letos vyhráli Ligu mistrů, před Vánocemi ovládli mistrovství světa klubů a v Premier League míří po 30 letech za vysněným titulem. Fotbalisté Liverpoolu jsou momentálně na vrcholu. Zásadní podíl na tom má jejich trenér Jürgen Klopp. Jak si pod jeho vedením hráči v rudém vedli ve sbírání bodů? Spočítali jsme to!



Když Klopp nastoupil na Anfield Road v říjnu 2015, bylo to po nepovedeném začátku sezony. A nepovedlo se dojem napravit ani v jejím zbytku – Liverpool skončil v Premier League až osmý a nekvalifikoval se do evropských pohárů. Mohl závidět Leicesteru, který tehdy dotáhl nejsenzačnější tažení za mistrovským pohárem v historii.

V následující sezoně se v našem přehledu zatím jedinkrát dostal krátce do vedení, ale záhy o něj přišel. V čele se usadil Tottenham, což potvrzuje jeho stabilní výkonnost navzdory tomu, že na titul nedosáhl. V půlce sezony 2017/18 ho předstihl Manchester City a od té doby se v čele nic nemění.

Liverpool se nejdřív odpoutal od tradičního rivala Manchesteru United, který mezi elitou pokulhává a má pod sebou z šesti vybraných top týmů pouze Leicester. Poté začal stoupat vzhůru, na konci 2017/18 pak předstihl Tottenham a v závěsu za Manchesterem City začal utíkat všem. Tento trend se potvrzuje i během aktuálního ročníku, kdy se Kloppovu týmu ztráta na obhájce titulu podařila snížit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud