4. ledna 2020 • 18:27

Vydra po měsíci naskočil do zápasu. K postupu v poháru pomohl i mladík Žambůrek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Burnley porazili ve třetím kole Anglického poháru doma třetiligové Peterborough 4:2, dvěma góly se na tom podílel Jay Rodriguez. Český útočník Matěj Vydra se v dresu vítězného týmu dostal na hřiště v 74. minutě za rozhodnutého stavu.



Trenér Burnley Sean Dyche nasadil kombinovanou sestavu a dal příležitost i několika hráčům z lavičky. Vydra se do základní jedenáctky přesto nevešel, alespoň ale nastoupil poprvé od 7. prosince, kdy odehrál 26 minut při debaklu 0:5 s Tottenhamem.

Osmnáctiletý záložník Jan Žambůrek pomohl Brentfordu v souboji druholigových týmů k postupu přes Stoke. Jediný gól vstřelil krátce před pauzou Emiliano Marcondes. Žambůrek odehrál 80 minut, než ho vystřídal další mladík Fredrik Hammar.

Obránce Tomáš Kalas nastoupil v základní sestavě druholigového Bristolu a při remíze 1:1 se Shrewsbury odehrál 74 minut. Opakované utkání čeká i účastníka Premier League Newcastle, který remizoval 1:1 na hřišti Rochdale.

Favorit se sice brzy ujal vedení po trefě Miguela Almiróna, třetiligový soupeř ale srovnal v 79. minutě zásluhou střídajícího Aarona Wilbrahama. Čtyřicetiletý útočník stál na konci rychlého brejku a zblízka překonal slovenského reprezentačního brankáře Martina Dúbravku.

Watford doma vedl nad dalším účastníkem třetí ligy Tranmere už o tři góly, v závěrečné půlhodině ale náskok ztratil a remizoval 3:3. Koncovku navíc dohrával po vyloučení Roberta Pereyry v deseti stejně jako v předchozích dvou soutěžních utkáních.

Ještě hůř se vedlo Aston Ville, která podlehla Fulhamu 1:2. Druhým účastníkem nejvyšší soutěže, který v FA Cupu končí, je Brighton po porážce 0:1 s Sheffieldem Wednesday.

Manchester City vedl doma nad Port Vale po trefě Oleksandra Zinčenka, ale soupeř ze čtvrté ligy dokázal srovnat po hlavičce Toma Popea. Obhájci trofeje zlomili odpor soupeře až ve 43. minutě, kdy si připsal 19. branku v FA Cupu Sergio Agüero. Favorizovaní "Citizens" nakonec zvítězili 4:1, trefili se ještě sedmnáctiletý obránce Taylor Harwood-Bellis a devatenáctiletý záložník Phil Foden.

Ve šlágru sobotního programu remizoval Wolverhampton 0:0 s Manchesterem United. "Rudí ďáblové" ani jednou netrefili prostor mezi třemi tyčemi, což se jim stalo poprvé od ledna 2015.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud