7. ledna 2020 • 11:51

Slovenský finančník koupil akcie United. Jak moc z nich vydělává?

Autor: e15.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Investiční skupina Krupa Global Investments slovenského finančníka Pavla Krúpy nakoupila akcie slavného anglického fotbalového klubu Manchester United. „Akcie Manchester United jsme nakupovali v průběhu posledních tří měsíců loňského roku, aktuálně držíme zhruba 60 tisíc akcií,“ uvedla pro E15.cz mluvčí Krúpovy skupiny Barbora Hanáková. Zhodnocení investice je podle ní zatím ve výši přibližně dvaceti procent.



Hodnota Krúpovy investice je nyní přes 27 milionů korun. Její původní výše při nákupu činila asi 22 milionů korun. V současnosti se akcie klubu prodávají na newyorské burze za více než dvacet dolarů.

Krúpův vklad představuje nicméně zatím jen setiny procenta celkové tržní kapitalizace klubu.  „Podle našeho názoru byly akcie Manchester United hluboce podhodnoceny, a to na úrovni kolem šestnácti až sedmnácti dolarů za akcii v porovnání s jinými fotbalovými kluby v Evropě s podobnou základnou fanoušků, kulturou a povědomím o značce,“ poznamenává Krúpa.

Klubu ze severu Anglie se však v poslední době nedaří, když je nyní v Premier League na pátém místě s hrozivou ztrátou 27 bodů na vedoucí Liverpool. V minulé sezoně pak Manchester skončil na šestém místě a nedostal se tak do Ligy mistrů.

Proč Krúpova skupina na investici vydělává navzdory slabším výsledkům Manchesteru United? V jakém dalším slavném klubu má Krupa Global Investments podíl a jak se zhodnocuje? Více na E15.cz ZDE>>>

Manchester United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud