Jan Vacek
29. srpna 2020 • 21:23

Arsenal sbírá trofeje dál! Po triumfu v FA Cupu bere i Community Shield

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední zápas minulé sezony = trofej. První zápas nové sezony = trofej. Fotbalisté Arsenalu dál plní klubovou vitrínu cennými přírůstky. Po triumfu v FA Cupu zvládli i Community Shield, tradiční vykopávku dalšího ročníku na Ostrovech. V konfrontaci s Liverpoolem uspěli po remíze 1:1 na penalty 5:4 a v rozmezí jediného měsíce oslavili další velký úspěch.



Kvalitou kádru už několik let nepatří mezi anglickou špičku. Boj o titul v Premier League, to je pro Arsenal už delší dobu zapovězený příběh. To ovšem slavnému klubu nijak nebrání v tom, aby sbíral další prestižní trofeje. Nejnovější kousek do sbírky přidali „kanonýři“ včera, když v rámci Community Shield, tedy střetu vítěze FA Cupu s šampionem Premier League, udolali ve Wembley Liverpool po penaltách.

„Skvělá práce, hoši,“ radoval se na Twitteru útočník Alexandre Lacazette. Gratulace přidali i záložníci Lucas Torreira či Dani Ceballos. Ti všichni nemohli z různých důvodů do slavnostního utkání nastoupit, Arsenal tak byl v souboji s posledním vítězem Premier League citelně oslabený.

Fotbalisté Arsenalu oslavují vítězství v anglickém Superpoháru
Fotbalisté Arsenalu oslavují vítězství v anglickém Superpoháru

Ani to ovšem družinu Mikaela Artety nezastavilo. Liverpool byl sice jasný favorit, už ve dvanácté minutě ovšem inkasoval, když se krásným obstřelem na zadní tyč uvedl kanonýr Pierre-Emerick Aubameyang.

„Reds“ dokázali vyrovnat necelých dvacet minut před koncem, když se prosadil střídající Takumi Minamino. Kýžený vítězný gól ale svěřenci trenéra Jürgena Kloppa nepřidali, po devadesáti minutách hry se tak šlo rovnou na penalty.

V rozstřelu prokázali pevnější nervy hráči Arsenalu. Proměnili totiž úplně všichni, zatímco mladík Rhian Brewster zaváhal. Tím bylo dílo dokonáno, po necelém měsíci se tak na Emirates Stadium opět otevírala vitrína s poháry, aby mohl být přidán nejčerstvější úlovek.

„Začít sezonu ziskem trofeje, to je něco úžasného. Věřím, že nám to dodá sebevědomí a chuť do práce. Nebyli jsme vzhledem k absencím v jednoduché situaci, ale zvládli jsme to. Hráče musím pochválit,“ radoval se trenér Arteta.

Z Arsenalu se tak pod vedením charismatického Španěla pomalu stává postrach favoritů. V závěru minulého ročníku tým ze severu Londýna v lize udolal Liverpool 2:1, v semifinále FA Cup pak odpáral z cesty Manchester City. Ve finále si poradil i s Chelsea, nyní opět povalil partičku kolem hvězdných útočníků Sadia Maného a Mohameda Salaha.

„Arsenal zůstává trochu v ústraní, rozhodně bychom ho ale neměli přehlížet. Arteta je fantastický trenér a jsem přesvědčený o tom, že buduje něco opravdu velkého,“ nechal se už během letní pauzy slyšet respektovaný glosátor Gary Lineker.

Naplní „kanonýři“ jeho předpověď? První vlaštovku už vyslali.

Poslední vítězové Community Shield

2020    Arsenal
2019    Manchester City
2018    Manchester City
2017    Arsenal
2016    Manchester United

Anglický Superpohár

Arsenal–Liverpool 1:1 (1:0), na penalty 5:4

Branky: 12. Aubameyang – 73. Minamino. Penalty proměnili: Nelson, Maitland-Niles, Soares, D. Luiz, Aubameyang – Salah, Fabinho, Minamino, Jones. Neproměnil: Brewster (L). Rozhodčí: Marriner. ŽK: Milner (L). Bez diváků.

ARSENAL: Martínez – Holding, D. Luiz, Tierney (82. Kolašinac) – Bellerín (58. Soares), Xhaka, Elneny, Maitland-Niles – Saka (82. Willock), Aubameyang, Nketiah (82. Nelson). Trenér: Arteta.

LIVERPOOL: Alisson – Williams (59. Minamino), Gomez, van Dijk, Robertson – Milner (59. Keita), Fabinho, Wijnaldum (90+2. Brewster) – Salah, Firmino (82. Jones), Mané. Trenér: Klopp.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud