3. září 2020 • 15:20

Dojemný vzkaz fanouškům United. Nechte Donnyho snít, píše Van der Sar

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejde o obvyklé gesto, právě díky tomu ale umocňuje poselství. Bývalý legendární nizozemský gólman a klubová ikona Manchesteru United Edwin van der Sar zaslal fanouškům „Rudých ďáblů" otevřený dopis. Důvod? Přestup 23letého záložníka Donnyho van de Beeka, za nějž klub z Old Traffordu poslal do Amsterdamu, v němž Van der Sar působí, víc než miliardu korun.



„Doufám, že se vám daří dobře," stojí v dopise hned na začátku. Adresáti jsou jasní - všichni fanoušci Manchesteru United. „Zdá se, že se naše cesty znovu střely. Jeden z nás se k vám brzy připojí. Jako mnoho našich hráčů působil v klubu od doby, kdy byl ještě malý kluk," pokračuje Van der Sarův vzkaz. Bývalá hvězda je v Ajaxu od roku 2016 generálním ředitelem (funkcionářem se stal už během listopadu 2012).

„Krátce po debutu se stal jedním z našich nejlepších, obzvlášť poslední roky byly skvělé. Od finále Evropské ligy, jízdu Ligou mistrů až po vítězství v domácí lize," pokračoval ikonický gólman, který sváděl četné bitvy s českými hráči v dresu nizozemské reprezentace, s jasným odsazeným dodatkem. „Tým, jehož byl součástí, ukázal světu, kdo je a za čím si stojí."

Otevřený dopis Edwina van der Sara fanouškům Manchesteru United
Otevřený dopis Edwina van der Sara fanouškům Manchesteru United

Dopis pokračoval dovysvětlením. „Stejně jako vy si ceníme, že jsme jedni z nejlepších ve vývoji mladých hráčů. Dalo by se říct, že mladá hvězda (vaše posila) se stala ztělesněním této hrdosti." Jméno hráče přitom poprvé zaznělo až v samotném závěru, těsně před rozloučením.

„Jde zároveň o jeden z důvodů, proč ho nevidíme rádi odcházet. Ale chápeme, že nastal čas se posunout. Čas snít. A kde jinde by k tomu bylo lepší místo než právě ve vašem divadle. Věřte mi, já to vím," ohlížel se za šestiletým obdobím v dresu United aktuálně 49letý funkcionář. Naposledy nastoupil na Old Traffordu v roce 2011. 

„Prosím, dobře se o Donnyho starejte. Pomozte mu snít. A užijte si budoucnost," zaznělo na spodní stránce listu těsně nad podpisem. Twitter, kam van der Sar svůj vzkaz umístil, zaplavily pozitivní ohlasy tisíců fanoušků.

Podle jejich slov se o Donnyho van de Beeka, jenž podle četných zdrojů včetně BBC dorazil do Manchesteru za 35 milionů liber (více než miliardu korun), postarají, jak nejlépe umí. A už se nemůžou dočkat, až teprve 23letý talent uvidí společně s těmi svými v akci.

Manchester United Vše o klubu ZDE

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud