8. září 2020 • 20:50

Klopp zradil Liverpool! Podpisem naštval jednoho z hlavních sponzorů

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Jablonec - Karviná 3:2. Obrat v závěru, rozhodl Náprstek
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejde o klasický přestup, přesto vyvolal velký humbuk i zlou krev. Zatímco novým sponzorem Liverpoolu se stala společnost Nike, charismatický trenér Jürgen Klopp uzavřel reklamní smlouvu se značkou Adidas, tedy největším konkurentem amerického výrobce. Nike přitom platí anglickému šampionovi neuvěřitelných 70 milionů liber (2,1 miliardy korun) ročně!



Společnost Nike vystřídala jako dodavatel dresů FC Liverpool značku New Balance před touto sezonou a za výsadu oblékat úřadujícího mistra Premier League zaplatí 70 milionů liber ročně, tedy 2,1 miliardy korun.

Jenže hlavní hvězda týmu bude dělat reklamu jejímu hlavnímu konkurentovi. Trenér Jürgen Klopp se totiž stal novým ambasadorem značky Adidas.

„Věřím, že spolu dokážeme víc,“ říká charismatický kouč v krátkém klipu, který pustil Adidas do éteru.

Třiapadesátiletý kouč má velký obchodní potenciál – a nezdráhá se jej zpeněžit. I v Česku běžela reklama automobilky Opel, v níž účinkoval, propagoval třeba i pivovar Erdinger.

Jürgen Klopp podepsal smlouvu s Adidasem
Jürgen Klopp podepsal smlouvu s Adidasem

Dokud byl Liverpool spojený se značkou New Balance, platilo to i o rodákovi ze Stuttgartu. Po trochu násilném přechodu k Nike však přestal být Klopp v tomto ohledu ke klubu loajální a zvolil si jiného obchodního partnera. Asi by bylo zajímavé být u toho, když svou volbu vedení Reds oznamoval…

Kolik Kloppovi kontrakt s Adidasem vynese, zatím nebylo zveřejněno. Ikonickou značku se třemi pruhy bude moci propagovat ve volném čase, na zápasech a trénincích bude muset samozřejmě mít klubové oblečení s logem Nike. Jedinou výjimkou jsou boty, ty bude mít od Adidasu. Vlastně už je má, bílé tenisky při utkáních a klasické kopačky Copa Mundial na trénincích.

Jen pro zajímavost – úplně stejně schizofrenicky je na tom mezi trenéry v Premier League pouze José Mourinho. Také portugalský mág peče s Adidasem, ač jeho Tottenham obléká Nike.

Liverpool F.C. Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud