12. dubna 2021 • 10:57

Revolta v Arsenalu? Starším hráčům má vadit, když na ně kouč hází prohry

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arsenal si po remíze 1:1 se Slavií ve čtvrtfinále Evropské ligy spravil chuť o víkendu v lize. Nad posledním Sheffieldem vyhrál 3:0, trefil se i Alexandre Lacazette, který proti "sešívaným" zahazoval šance. Nálada ale před odvetou, která má "kanonýrům" zachránit sezonu, stále není bůhvíjaká. Bulvární deník The Sun dokonce informuje o tom, že kabina se začíná k trenérovi Mikelu Artetovi obracet zády.



Arsenal se dá rozdělit na dvě skupiny. Mladé hvězdy jako Saka, Tierney, Ödegaard nebo Smith-Rowe, které navzdory nedostatku zkušeností nejvíce táhnou tým ke kýženým výsledkům. A zkušení borci jako Luiz, Aubameyang či Lacazette, kteří by měli být oporami, jejich výkony ale často fluktuují.

Právě ze skupiny zkušených hráčů mají podle informací deníku The Sun chodit stížnosti na Mikela Artetu. Bývalý záložník a někdejší kapitán Arsenalu za 15 měsíců ve funkci nedokázal vrátit londýnský tým na pohárové příčky. Starší hráči mu prý vytýkají, že neúspěchy svádí na ně, ačkoli o své práci umí spíš hezky mluvit, než ji skutečně dělat.

Ukázkou takového chování má být například zacházení s kapitánem Pierrem-Emerickem Aubameyangem, kterého v prvním čtvtfinálovém klání se Slavií posadil na lavičku. Podle zdrojů Sunu na něj tímto krokem svalil vinu za výprask 0:3 s Liverpoolem. Dlužno dodat, že Aubameyang proti „reds“ skutečně nepodal dobrý výkon, většina nebezpečných akcí šla přes jeho levou stranu.

Sun informuje, že hráči si jsou vědomi toho, že nepodávají konzistentně dobré výkony. Ale myslí si, že vina jde nejen za nimi, ale i za koučem, jehož pokynům často nerozumí.

Nálada na Emirates tak před odvetou se Slavií není bůhvíjaká. Arsenal přijede do Edenu s vědomím, že musí houževnatého českého mistra přetlačit - naději na kvalifikaci do příští sezony evropských pohárů bude mít jen díky finálové účasti. „Kanonýrům“ se ale před odvetou taky rozšířila marodka. Bukayo Saka, jeden z nejaktivnějších hráčů prvního čtvrtfinále má problém se stehnem. „Poslední věc, kterou bychom potřebovali, je další zranění,“ lamentoval Arteta. Tomu může chybět i zmiňovaný kapitán Aubameyang, který zápas s Sheffieldem vynechal kvůli chřipce.

Arsenal FC Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud