26. února 2022 • 17:56

Kane na Sona a gól, duo píše historii. Překonali Lamparda s Drogbou

Autor: Daniel Konečný
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Já na bráchu, brácha na mě – prásk a fanoušci Tottenhamu řvali! Už sedmatřicetkrát si Harry Kane s Heung-Min Sonem přihráli na gól, a stali se tak nejobávanějším duem v historii Premier League. „Je to ohromná čest. Povedlo se nám dosáhnout velkého rekordu, ale upřímně jsou dnes důležitější tři získané body,“ měl korejský střelec radost především z drtivého vítězství 4:0 na půdě Leedsu, které svou trefou korunoval. 



S trochou nadsázky je forma Tottenhamu jako pověstná krabice bonboniéry. Zatímco minulý víkend po třech ligových porážkách v řadě dokázali „kohouti“ vyloupit Etihad Stadium, když přestříleli lídra tabulky Manchester City 3:2. V následné středeční dohrávce podlehli 0:1 na hřišti zachraňujícího se Burnley. 

„Byla to pro nás pořádná facka. Navíc potom, co jsme ukázali v Manchesteru. Mohli jsme udělat šňůru vítězství a dotáhnout se do boje o nejlepší čtyřku. Na druhou stranu dnes se nám podařilo opět předvést výborný výkon a zaslouženě zvítězili,“ těšilo Harryho Kanea, který gólem stvrdil výtečný vstup Tottenhamu do utkání.

Ve 27. minutě teprve osmou ligovou trefou v sezoně zvyšoval už na 3:0. Ze skvěle hrajícího mužstva vyčníval především Matt Doherty. Pravý halvbek během úvodní čtvrthodiny otevřel skóre utkání a ještě nahrál na druhou branku Dejana Kulusevského.

Během půlhodiny tedy bylo prakticky po utkání. 

„Ničím nás nepřekvapili. Věděli jsme přesně, jak Tottenham hraje pod Antoniem Contem a snažili se s tím vyrovnat, ale nedařilo se nám sebrat jim míč při výstavbě hry. Navíc výborně zahráli jejich ofenzivní hráči. Zaslouženě jsme prohráli,“ přijmul drtivou porážku Marcelo Bielsa, kouč Leedsu. 

Tu v závěru utkání stvrdilo nejlepší duo v historii soutěže. 

Harry Kane s Heung-Min Sonem si totiž navzájem nahráli už na rekordní sedmatřicátou ligovou branku a překonali tak dosud nejsehranější pár, Franka Lamparda s Didierem Drogbou. 

„Hrajeme spolu už pěkně, pěkně dlouho, takže si na hřišti výborně rozumíme a dokážeme si vyhovět. Když si seskočím do pole pro míč, tak „Sonny“ ví přesně, kam si má naběhnout, proto se nám spolu hraje tak dobře a oba si to užíváme,“ nemohl si Kane svého parťáka dostatečně vynachválit. 

Jejich vzájemná spolupráce bude pro Tottenham klíčová i ve zbytku sezony, v níž se „kohouti“ budou chtít po dvouleté absenci opět vrátit do Ligy mistrů. V souboji o nejprestižnější klubovou soutěž se už bodově dotáhli na West Ham. „Kladiváře“ však zítra ještě čeká souboj s Wolverhamptonem. 

Nejvíce gólových kombinací v Premier League

Harry Kane Heung-Min Son 37 Tottenham
Frank Lampard Didier Drogba 36 Chelsea
Thierry Henry Robert Pirés 29 Arsenal
Sergio Agüero David Silva 29 Manchester City
Darren Anderton Teddy Sheringham 27 Tottenham

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud