David Pávek
7. března 2022 • 12:27

Případ Newcastle. Boháči v ohrožení se zvedají, trenér umí zázraky

Autor: David Pávek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Newcastlu řeší zapeklitou situaci. Jsou nejbohatší klub planety a chtějí dobýt fotbalový svět, pořád se ale strachují o to, zda budou vůbec hrát nejvyšší soutěž. Boj o Ligu mistrů se odkládá, než se zvládne boj o přežití. Ale trenér Eddie Howe je na zázraky expert.



Legendární Kevin Keegan jednou řekl: „Je těžké jezdit na černo-bílém tygrovi.“ Neměl na mysli žádné cirkusové kousky, sezení na zádech divé šelmy použil jako metaforu pro horké křeslo, do nějž dvakrát usedl – místo kouče Newcastlu United.

Klub z největšího města anglického severozápadu měl vždycky ambice, ale nikdy nedosáhl na vrchol. Vlastně se mu ani nepřiblížil. Když se majitelem stal boss řetězce se sportovními potřebami Sports Direct Mike Ashley, vyhlásil, že neodejde, dokud s Newcastle nevyhraje trofej. Když od něj v říjnu roku 2021 klub kupovala bohatá saúdskoarabská investiční skupina PIF, měl škudlivý a každý rok fanoušky méně oblíbený podnikatel na kontě trofeje hned dvě. Akorát ne evropské poháry, které si představoval, ale tituly pro vítěze druhé ligy poté, co Newcastle z Premier League ostudně sestoupil.

Noví majitelé, investiční skupina vedená saúdskoarabským princem, udělali přes noc z Newcastlu suverénně nejbohatší klub na světě. Přebírali ho ale v mizerné situaci – 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud