12. dubna 2022 • 19:12

Mundial: Umělecká rivalita Kloppa a Guardioly. Rangnick bez rutiny

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Strhující duel o titul v Premier League mezi momentálně pravděpodobně nejlepšími kluby na světě, Manchesterem City a Liverpoolem, skončil remízou 2:2. A svět obletěly pozápasové obrázky družného rozhovoru Pepa Guardioly s Jürgenem Kloppem, kteří v uvolněném duchu rozebírali hlavní momenty zápasu. Video symbolizovalo nový typ rivality mezi nejuznávanějšími trenéry světa. Spíš než toxické mourinhovské šarvátky je dnes mezi nejlepšími kouči souboj jako mezi Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem.



Proč mezi Guardiolou a Kloppem panují tak dobré vztahy a v čem to oběma koučům pomáhá v jejich práci? Jak zdokonaluje oba kluby a proč se nebojí, že přijdou o své know-how, ale spíš si i utvářejí prostředí ke svému obrazu? Vypovídá jejich vztah i o tom, jak se mění doba v Premier League?

Titulový šlágr mezi City a Liverpoolem se odehrál ve stejnou chvíli jako dramatický a atraktivní duel o mistrovský pohár v Dánsku mezi Kodaní a Midtjyllandem. Proč jsou v zahraničí nejsledovanější utkání koukatelná, ale v Česku ne? Jak převést do domácího prostředí přístup, který spěje k dobrému fotbalu, a přitom mohou mít oba týmy kontrolu nad zápasem?

V novém Mundialu se podíváme i na boj o první čtyřku v Premier League. Proč Arsenal dvakrát zakopl? Zvedá se Tottenham pod Contem? Jak zvládá Chelsea svůj boj se sankcemi? A kvůli čemu jde propad Manchesteru United i za Ralfem Rangnickem - a zvedl by mužstvo Erik ten Hag?

Všechny díly Mundialu najdete na iSport.cz/podcasty. Mundial je pořad a podcast o zahraničním fotbal v celém jeho lesku, kráse, špíně i obskurnosti. Diskuze s redaktory a spolupracovníky Sportu a rozhovory s osobnostmi českého i světového fotbalu o aktuálním dění i dlouhodobějších trendech zahraničního fotbalu. Moderuje Martin Vait.

0:00 Co nového ukázal o City a Liverpoolu jejich poslední duel? A kde se vzal pojem Prešovský beton?

8:28 Co si může z největších duelů vzít k dobru i české prostředí a byl přístup Plzně z dlouhodobého hlediska perspektivní?

26:24 V čem pomáhá Kloppovi s Guardiolou jejich zdravá umělecká rivalita?

40:55 Je fotbal Liverpoolu konkurenceschopnější a zvládl by Guardiola vytáhnout výrazně nahoru i technicky slabší mužstva?

48:27 Proč jde propad United i za Rangnickem? A kdo se probojuje do Ligy mistrů?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud