5. srpna 2022 • 19:50

V Anglii se chystá útok na City s Haalandem. Nejistý Ronaldo i dva Češi

Autor: Daniel Konečný
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejbohatší, nejsledovanější a možná i nejlepší liga na světě je zpět! Premier League v pátek londýnským derby mezi Crystal Palace a Arsenalem vykopne svůj již 31. ročník a hlavní téma je jasné: dojde si Manchester City pro šestý titul za posledních deset let? „Bude to dozajista skvělá sezona. Čekám velice vyrovnaný boj, v němž musíme být takřka bezchybní,“ těší se Darwin Núňez, útočník Liverpoolu a nejdražší letní posila v celé soutěži.



Nová sezona má laťku nasazenou opravdu vysoko. Vždyť v posledním kole minulého ročníku se rozhodovalo o titulu, sestupu i účasti v evropských pohárech. Podobně vyrovnaný scénář se ovšem očekává i nyní a ani jeho hlavní protagonisté by se neměli příliš měnit.

Čtyřikrát v posledních pěti letech zvedli nad hlavu ikonický pohár a hlavními favority jsou „citizens“ i tentokrát. Družina geniálního trenéra Pepa Guardioly se navíc přes léto rozrostla o Erlinga Haalanda. Obávaného norského kanonýra, od jehož spojení s Kevinem De Bruynem si v Manchesteru City hodně slibují.

Haalandovy výkony v přípravě však budily spíše rozpaky. „Měl bych se zlepšit úplně ve všem. Jsem hráč, který je hladový po gólech a vždy nechá na hřišti vše, takže budu brzy mnohem lepší,“ uklidňuje příznivce City norský přízrak.

Zálohu mistrů navíc posílil anglický reprezentant Kalvin Phillips, takže si „citizens“ mohli dovolit s klidným srdcem posílit přímé konkurenty, když pustili Gabriela Jesuse s Oleksandrem Zinčenkem do Arsenalu a Raheema Sterlinga do Chelsea.

Premier League nově na Canal+ Sport. Máme všechny zápasy, láká Bosák
Video se připravuje ...

Právě oba londýnské celky utratily za posily nejvíce ze všech a mohly by být černými koňmi v boji o titul. Do něj půjde Chelsea poprvé po devatenácti letech bez Romana Abramoviče, když ruského oligarchu vystřídal Američan Todd Boehly.

Ten kromě Sterlinga přivedl i stopera Kalidoua Koulibalyho, jenž by měl zacelit díru po Antoniu Rüdigerovi, který odešel do Realu Madrid.

Hlavním soupeřem City by měl být jako již tradičně Liverpool. Tým z Anfield sice opustil po šesti letech Sadio Mané, za Senegalce ovšem přišla adekvátní náhrada v podobě Darwina Núneze.

Třiadvacetiletý Uruguayec se může s bonusy stát nejdražší posilou v historii „reds“ a ve svém novém angažmá se uvedl skvěle, když gólem v nastavení zpečetil výhru 3:1 v Community Shield právě proti obhájcům titulu.

Triumf v prvním soutěžním utkání je však poněkud zakletý. Za posledních deset let se stalo pouze jednou, aby vítěz Community Shield následně triumfoval i v lize.

Velkou neznámou je pak Manchester United. „Rudí ďáblové“ novému trenérovi Eriku ten Hagovi přivedli pouze dvě posily a obě do obrany. Z Ajaxu dorazil pouze 175 cm vysoký stoper Lisandro Martínez a post levého obránce by měl zkvalitnit Tyrell Malacia z Feyenoordu.

CR7: Který tým by si ho mohl dovolit, kam by nejlépe zapadl a je možnost, že zůstane v Manchesteru?
Video se připravuje ...

Klub z Old Trafford navíc stále neúspěšně dotahuje příchod Frenkieho de Jonga z Barcelony a musí řešit nespokojeného Cristiana Ronalda, jenž by rád odešel hrát Ligu mistrů.

Sledovat počínání českých krajánků v soutěži bude letos velice jednoduché. České zastoupení má pouze West Ham s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem. Oba by však měli být opět pevnou součástí základní sestavy „kladivářů“, kteří posílili o útočníka Gianlucu Scamaccu a stopera Najefa Aguerda. West Ham hned v neděli vyzve právě Manchester City.

„Po promaroděném jaru jsem nyní v perfektním stavu a už se nemůžu dočkat nové sezony. Hned na úvod nás čeká asi nejtěžší soupeř a před našimi fanoušky to bude jistě skvělý zápas!“ těší se Vladimír Coufal na neděli, kdy na London Stadium přijede Manchester City. Premier League je zpět!

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud