28. prosince 2022 • 12:55

Náhrada za Ronalda, fanoušci United vítali posilu, jenže... Kdo je Betinho?

Autor: vfo
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měli bychom něco vědět? Fanoušci postřehli, že na oficiálních stránkách Premier League se na soupisce Manchesteru United objevilo nové - neznámé - jméno. Jde o kýženou posilu na hrot? Náhrada za Cristiana Ronalda? Proč ho klub ještě oficiálně nepředstavil? Příliš mnoho otázek, odpovědi žádné. A tak se rozjelo pátrání… Kdo je Betinho?



Narodil se v Santa Maria de Lamas, hraje za portugalský klub Espinho jako útočník, je mu 29 let a podle statistiky renomovaného webu Transfermarkt v profesionální kariéře nastřílel 27 gólů. Přesto si užil pár hodin slávy jako nová posila Manchesteru United.

Betinho. Náhrada za Cristiana Ronalda?! Fanoušci se zděsili. Ani jim to v první moment možná nepřišlo divné po všem, co si zažili. Jako třeba když v létě 2010 legendární Alex Ferguson získal posilu doslova z ulice. Asi si ještě vzpomenete na Bebého.

Nyní 32letý Portugalec část svého života prožil jako bezdomovec, přesto se dostal až na Old Trafford, kde jeho angažmá považují za jeden z největších omylů v historii…  Za „rudé ďábly“ odehrál 7 zápasů, vstřelil 2 góly a tím jeho pohádka skončila. Nyní nastupuje za Rayo Vallecano ve španělské La Lize.

Ještě kratší trvání měl ale příběh Betinha. Ten se smrskl jen na pár hodin. Když se v úterý objevil na soupisce Manchesteru United, nikdo netušil, co je zač. Všímaví příznivci promptně vypátrali, o koho jde, na základě data narození.

Tak rychle pochopili, že nejde o smyšlenou postavu, ale o skutečného fotbalistu… Jenž prošel akademií Sportingu Lisabon a v mládeži reprezentoval Portugalsko v kategoriích U15 až U21.

Šokující zpráva se ihned roznesla po sociálních sítích. Fanoušci sdíleli některého Betinhovy góly - jeden dokonce nůžkami. „Vítej, ať se ti v Divadle snů daří,“ psali někteří z nich. Pochopitelně v nadsázce.

Omylu, ke kterému došlo technickým nedopatřením, si všimli i představitelé klubu, kteří upozornili oficiální stránky Premier League, a následně došlo k nápravě.

Mezitím se o „přestupu“ do United dozvěděl Betinho a na Instagramu pozdravil (ne)budoucí parťáky Bruna Fernandese a Dioga Dalota s tím, že se brzy uvidí. „Když mi o tom řekli spoluhráči, potvrdil jsem, že je to skutečně moje jméno. V ten den jsem měl víc telefonátů než na narozeniny,“ smál se.

Manchester United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud