27. května 2023 • 21:40

Luton je v Premier League! Ve Wembley slavil postup na penalty

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Lutonu se po 31 letech představí v anglické lize. Účast v Premier League si zajistili v dnešním finále druholigového play off ve Wembley, ve kterém si s Coventry poradili 6:5 v rozstřelu. V normální hrací době i po prodloužení skončil zápas 1:1.



Luton se dokázal vyrovnat i se ztrátou kapitána Toma Lockyera, který v prvním poločase bez cizího zavinění na trávníku zkolaboval. Osmadvacetiletý stoper byl převezen do nemocnice a podle prohlášení klubu je při plném vědomí.

Skóre zápasu před 86 tisícovkami diváků otevřel Luton díky brance Clarka z 23. minuty, o vyrovnání se po hodině hry postaral Hamer. Po bezbrankovém prodloužení zamířilo utkání do rozstřelu. V něm uspěl Luton poté, co Dabo v šesté sérii přestřelil.

Luton se v nejvyšší soutěži představí poprvé od roku 1992. Coventry, které stejně jako jeho dnešní soupeř ještě před pěti lety hrálo čtvrtou ligu, si anglickou ligu naposledy zahrálo v roce 2001, kdy po 34 letech mezi elitou sestoupilo.

Luton do Premier League z druhé ligy doprovodí Burnley a Sheffield United, kterým přímý postup zajistilo první, respektive druhé místo v tabulce.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud