13. srpna 2023 • 09:00

SESTŘIH: Bournemouth - West Ham 1:1, Souček asistoval. Arsenal vyhrál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I díky asistenci Tomáše Součka West Ham v prvním kole anglické fotbalové ligy remizoval v Bournemouthu 1:1. Celý zápas za hosty odehrál také Vladimír Coufal. Úřadující mistr Arsenal na domácím hřišti porazil Nottingham 2:1 díky brankám Nketiaha a Saky.



West Ham šel do vedení v 51. minutě, když Součkovu přihrávku využil Bowen. Hosté ještě dvakrát trefili brankovou kostrukci - nejprve Souček v prvním poločase a podruhé v závěru zápasu Paquetá. O vyrovnání se postaral v 83. minutě Solanke. Nový trenér Bournemouthu Andoni Iraola díky tomu ve svém první zápase v Premier League bodoval.

Za domácí hrál od 60. minuty Justin Kluivert, který se stal teprve druhým fotbalistou, jenž nastoupil v šesti předních evropských soutěžích. Nizozemský útočník hrál dříve za Ajax, AS Řím, Lipsko, Nice a Valencii. Prvním hráčem byl Dán Christian Poulsen (Schalke, Sevilla, Juventus, Liverpool, Évian, Ajax).

Výkop utkání mezi Arsenalem a Nottinghamem byl o 30 minut opožděn kvůli problémům s turnikety na stadionu Emirates. Když se všech téměř 60 tisíc fanoušků dostalo na svá místa, byli svědky herní dominance domácích, která vyvrcholila gólem Nketiaha v 26. minutě. O šest minut později se trefil krásným obstřelem na zadní tyč Saka. Překonal brankáře Turnera, který do Nottinghamu přestoupil před třemi dny právě z Arsenalu.

Domácí byli lepším týmem i v druhém dějství, ale další branku nepřidali. Posila z West Hamu za 100 milionů liber Rice nastřelil tyč. Sedm minut před koncem předvedli hosté ukázkový brejk a Awoniyi upravil na konečných 2:1.

V sestavě Arsenalu si ligovou premiéru odbyly všechny tři letní akvizice - Rice, Havertz a Timber, který v 50. minutě střídal vinou zranění.

Newcastle doma deklasoval Aston Villu 5:1. Skóre otevřel v 6. minutě Tonali, který v létě přestoupil do Newcastlu z AC Milán. Vedení však domácím vydrželo jen pět minut, za Aston Villu se trefila letní posila z Leverkusenu Diaby. Aktivní úvodní čtvrthodinu završil svou trefou Isak. Stejný hráč zvýšil na 3:1 krátce po pauze, o zbylé dva góly se postarali střídající Wilson a Barnes.

Nováček Luton, který se v nejvyšší soutěži představil po 31 letech, prohrál v Brightonu 1:4. Fulham zvítězil na hřišti Evertonu 1:0 trefou De Cordovy-Reida. Crystal Palace vyhrál 1:0 na stadionu Sheffieldu United po gólu Edouarda.

Premier League - 1. kolo:

Arsenal - Nottingham 2:1
Branky: 26. Nketiah, 32. Saka - 83. Awoniyi.

Bournemouth - West Ham United 1:1
Branky: 83. Solanke - 51. Bowen.

Brighton - Luton 4:1
Branky: 36. March, 71. Joao Pedro z pen., 85. Adingra, 90.+5 Ferguson - 79. Morris z pen.

Everton - Fulham 0:1
Branka: 73. De Cordova-Reid.

Sheffield United - Crystal Palace 0:1
Branka: 50. Edouard.

Newcastle - Aston Villa 5:1
Branky: 16. a 58. Isak, 6. Tonali, 77. Wilson, 90.+1 Barnes - 11. Diaby.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud