3. září 2023 • 04:40

Nenápadné posily PL: vykrádačka Ajaxu i další super tah Brightonu?

Autor: vfo
Vstoupit do diskuse
1
  • Které nenápadné posily v Premier League mohou zazářit?Které nenápadné posily v Premier League mohou zazářit?FOTO: Koláž isport.cz

    Letní přestupové okno v Anglii možná až příliš často připomíná scénky z Vlka z Wall Street, kdy Leonardo DiCaprio rozhazuje dolary. Mohutně posílila Chelsea, Arsenal i Man United. Pozadu nezůstal ani Liverpool s Man City. Co ostatní? Kdo nebyl tolik na radaru a může zaujmout?

  • Moussa Diaby

    Leverkusen > Aston Vila / 55 milionů eur (1,3 miliardy korun)

    Jeden z mála, kdo odmítl vábení Saúdské Arábie. Mohl si vydělat mnohem víc, přesto kývl Ville, kde se pod vedením Emeryho rodí zajímavý projekt. 24letý křídelník si renomé vybudoval v Leverkusenu, kde spojil rychlost s produktivitou. V Premier League se uvedl gólově.

    Moussa Diaby se raduje ze své trefyFoto Reuters

  • Alex Scott

    Bristol City > Bournemouth / 23 milionů eur (554 milionů korun)

    Čerstvě 20letý talentovaný záložník poněkud překvapivě posílil Bournemouth. Nic ve zlém, jen se ve spojení s Angličanem objevovaly jiné možnosti. Zakotvil u Cherries, což nemusí být zlá volba. Dostane prostor, nebude tolik pod tlakem a může se rozvíjet.

    Nadaný Alex Scott posílil BournemouthFoto Profimedia.cz

  • Joao Pedro

    Watford > Brighton / 34 milionů eur (819 milionů korun)

    Že Seagulls umí na přestupovém trhu získat zajímavé hráče, se ví. Není divu, že 21letý útočník, jenž dorazil z druholigového Watfordu, se ocitl na seznamu toho nejzajímavějšího, co sledovat. Šikovný Brazilec se trefil v prvním kole proti Lutonu (4:1) a čekají se další góly.

    Joao Pedro a jeho gólová radostFoto Reuters

  • Matheus Franca

    Flamengo > Crystal Palace / 20 milionů eur (481 milionů korun)

    Sáhněte do Brazílie, vyberte kteréhokoli mladého hráče a dostanete talent. K tomuto kroku se odhodlal i Crystal Palace, který neváhal za 19letou naději poslat tučný šek. Ofenzivní záložník upoutal obratností, jak se prosadí v drsné Anglii?

    Matheus Franca posílil Crystal PalaceFoto Profimedia.cz

  • Calvin Bassey

    Ajax > Fulham / 22 milionů eur (530 milionů korun)

    Dva roky ve Skotsku v dresu Rangers, přesun do Ajaxu, kde si zahrál Ligu mistrů. Zajímavý tah londýnského celku, který zlákal 23letého stopera z prestižní adresy. Nigerijec disponuje notným potenciálem, otázkou je, jestli ho dokáže naplno prodat.

    Calvin Bassey dostal proti Arsenalu červenou kartuFoto ČTK / AP / Frank Augstein

  • Micky van de Ven

    Wolfsburg > Tottenham / 40 milionů eur (963 milionů korun)

    V minulé sezoně Spurs inkasovali hrozivých 63 branek, nebylo těžké se dovtípit, kde je třeba posílit. Zmiňovalo se několik jmen, volba padla na 22letého stopera z Wolfburgu. V bundeslize přitom Nizozemec odehrál 38 utkání za dva ročníky.

    Micky van de Ven v akci proti Manchesteru UnitedFoto Reuters

  • Edson Álvarez

    Ajax > West Ham / 38 milionů eur (914 milionů korun)

    Mluvilo se o přesunu do Dortmundu nebo Chelsea. Tedy, při vší úctě, k věhlasnějším adresám, než kterou představuje West Ham. O to zajímavější bude, jak si ceněný 25letý defenzivní záložník povede v dresu Kladivářů, pro které jde o interesantní úlovek z Ajaxu, kde Mexičan vyrostl.

    Edson Álvarez v dresu West HamuFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud