9. ledna 2009 • 19:20

Benítez ostře zaútočil na Fergusona

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Liverpoolu, Rafa Benítez, se nečekaně ostře opřel do svého protějšku na lavičce Manchesteru United, Alexe Fergusona. "Jen Ferguson si může dovolit kritizovat rozhodčí bez toho, aby byl potrestán," stěžuje si.



Benítezovi očividně vadí, že Fergusonovy poznámky na adresu rozhodčích se až příliš často obejdou bez trestu ze strany fotbalového svazu. Poslední kapkou ale byly Skotovy nedávné nářky na rozlosování, které je podle něj pro United nevýhodné.

"Po Vánocích hrál jeho tým až devětadvacátého, zatímco všichni ostatní museli hrát už o den dříve," komentuje program ligy osmačtyřicetiletý Španěl a dodává: "Možná by si příště Ferguson mohl rozlosování napsat sám, aby si neměl na co stěžovat."

Liverpool v současnosti vede tabulku Premier League o dva body před Chelsea a o sedm bodů právě před třetím Manchesterem United. Ten má ale dva zápasy k dobru. "Manchester musí být velmi nervózní, protože nečekali, že v lednu povedeme tabulku my a ne oni," říká Benítez.

Své vystoupení zakončil kritikou chování funkcionářů United: "Když hrajeme na Old Trafford, je to vždycky stejné. Pořád si chtějí povídat s rozhodčími. Při cestě do kabin je pak vidíte, jak jdou bok po boku a něco si s nimi špitají," popisuje podivnou rutinu španělský kouč.

Benítez nastoupil na trenérský post v Liverpoolu v červnu 2004. Za čtyři sezóny dostal svůj tým dvakrát do finále Ligy mistrů, v roce 2005 se mu nejprestižnější evropskou pohárovou soutěž dokonce podařilo vyhrát.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud