19. ledna 2009 • 10:03

Bellamy přestupuje do Manchesteru City

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Manchester City se dohodl s West Hamem na přestupu útočníka Craiga Bellamyho. Pokud se kapitán velšské reprezentace domluví s vedením City na smlouvě, londýnský klub by za něj dostat 14 milionů liber (asi 428 milionů korun).



Anglický klub se také dohodl s bundesligovým Hamburkem na příchodu nizozemského záložníka Nigela de Jonga, kde by se podle německých médií mohla vyšplhat přestupová částka až na 20 milionů eur (553 milionů korun).

O devětadvacetiletého Velšana Bellamyho měl zájem také Tottenham, West Ham však odmítl londýnskému rivalovi útočníka prodat. Rodák z Cardiffu za posledních osm let vystřídal sedm klubů, když hrál za Norwich, Coventry, Newcastle, Celtic, Blackburn, Liverpool a West Ham.

V reprezentaci má na kontě 54 zápasů a 16 gólů.Čtyřiadvacetiletý De Jong hraje v Hamburku od roku 2006, s reprezentací se zúčastnil loňského mistrovství Evropy. Podle kouče Hamburku Martina Jola by klub měl použít přestupovou sumu na nákup tří fotbalistů.

"Někdy prostě musíte udělat jeden krok zpátky, abyste mohli postoupit o tři vpřed," smířil se s odchodem krajana kouč Jol.Vedení City už v zimním přestupním období získalo obránce Wayna Bridge a usiluje především o nejlepšího fotbalistu světa za rok 2007 Kaká. Za brazilského reprezentanta nabízí klub AC Milán 100 milionů liber, což by z něj udělalo nejdražšího hráče v historii.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud