13. února 2009 • 18:56

Sturridge touží po šejkově bohatství

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slavia - Baník: Jurásek krásně prostřelil Markoviče, 5:0!
SESTŘIH: Jablonec - Karviná 3:2. Obrat v závěru, rozhodl Náprstek
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester City se koupe v záplavě petrodolarů šejka Mansúra. Jedním z projevů jeho bohatství byla lednová aktivita na přestupových trzích, která vyvrcholila rekordní nabídkou za brazilského Kaká. Teď už si ale obrovské možnosti klubu začínají uvědomovat i sami hráči. A chtějí jich využít.



Devatenáctiletý útočník Daniel Sturridge odehrál za klub zatím jen jedenáct zápasů, ve kterých vstřelil pět branek. Brzy mu vyprší smlouva a tak začal vyjednávat o nové. Tentokrát se už ale nespokojí s juniorským kontraktem na pár tisíc liber ročně. Za svůj podpis žádá plat 60 000 liber týdně (asi 1 900 000 korun). Sturridge by se tak platem vyrovnal například pravidelnému hráči základní sestavy, Stephenu Irelandovi.

Přes obrovské rezervy, které má Manchester City k dispozici, to ale zatím vypadá, že mladíkovi klub nevyhoví. "Chceme aby zůstal, je to skvělý hráč. Pro lidi kolem Daniela jsou ale očividně důležité jiné věci, než jeho fotbalový růst," prohlásil v reakci na Sturridgovy požadavky manažer Mark Hughes.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud