1. dubna 2009 • 08:13

Legenda Shearer se vrací do Newcastlu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý reprezentační kanonýr Alan Shearer povede fotbalisty Newcastlu United jako dočasný trenér po zbytek sezony. Oznámily to v noci britské televizní kanály Sky Sports a BBC.



Tým anglické Premier League vedl poslední měsíc asistent Chris Hugton, hlavní kouč Joe Kinnear se zotavuje z operace srdce.

Vedení klubu se oficiálně vyjádří k situaci až ve čtvrtek, kdy naplánovalo tiskovou konferenci. Osmatřicetiletý Shearer bude mít před sebou těžký úkol, neboť je Newcastle v tabulce třetí od konce a hrozí mu první sestup do nižší soutěže od roku 1993, kdy se dostal mezi elitu.

Hráči Newcastlu si tak budou muset zvyknout na čtvrtého trenéra v této sezoně, kterou zahajoval na lavičce Kevin Keegan. Ten na svou funkci rezignoval v září, poté mužstvo převzal Kinnear.

Shearer, jenž sám za Newcastle hrál od roku 1996 až do ukončení kariéry před třemi lety, působil v poslední době jako komentátor stanice BBC.

V roli trenéra se ocitne poprvé, přestože už dříve dostal možnost stát se členem realizačního týmu tohoto mužstva. Premiéru na lavičce si odbude klubový rekordman v počtu vstřelených gólů v sobotu proti Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud