21. května 2009 • 15:35

Hříšník Ward: Gangsteři hráče pokoušejí pořád

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
VŠECHNA VIDEA ZDE

Případ českého útočníka Romana Bednáře otevřel v Anglii téma blízkých kontaktů fotbalistů s lidmi z podsvětí. „Fotbalisté jsou sváděni gangstery každý den,“ říká Mark Ward, bývalý hráč Evertonu, jenž byl kvůli drogám nedávno propuštěn po čtyřech letech z vězení.



„Je pro mě logické, že čím více peněz se ve fotbale točí, o to větší je snaha podsvětí dostat se dovnitř byznysu,“ prohlásil v rozhovoru pro list The Independent.

„Z toho, co vím, existuje několik současných hráčů Premier League, kteří se s gangstery kamarádí,“ říká Ward, jenž byl v pondělí ráno propuštěn po polovině z osmiletého trestu.

„Téměř nemine den, kdy by hráče Premier League neoslovil nebo s ním nemluvil někdo, kdo se pohybuje ve světě obchodu s drogami nebo jiných forem kriminality,“ přichází s překvapivým tvrzením.

Vězeň s označením NM6982 se z něj stal poté, co v době, kdy měl hluboko do kapsy, pronajal známému za 400 liber týdně svůj dům jako „nespecifi kovanou skrýš“, ačkoli věděl, že jde o nelegální byznys.

Neptal se na detaily, a když zjistil, že šlo o ukrývání kokainu, bylo již příliš pozdě. Policie našla v domě při zátahu tři kilogramy kokainu.

Ward se v rozhovoru zmínil také o Romanu Bednářovi. „Vím, že to od čerstvě propuštěného chlápka bude znít pokrytecky, až směšně, ale vážně nechápu, proč Bednář dostal sám sebe do pozice, že může být obviněn z kupování drog. Nedokážu pochopit, jak může hráč s perspektivou zápasů na Anfi eld Road nebo Old Trafford riskovat všechno, co má, jen aby se dostal k drogám.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud