15. listopadu 2009 • 15:58

Prokletý Arsenal: van Persie může chybět měsíce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Arsenalu dál provází problémy se zraněními. Početnou marodku londýnského klubu nově rozšířil útočník Robin Van Persie, který si ze sobotního přípravného utkání nizozemské reprezentace s Itálií odnesl těžce poraněný kotník.



Podle dostupných informací britských médií se jedná o přetržené vazy, takže Van Persie může chybět i několik měsíců.

Šestadvacetiletý Nizozemec měl přitom v uplynulých týdnech velmi dobru formu a dokonce byl vyhlášen nejlepším hráčem Premier League za měsíc říjen. Se sedmi góly se řadí mezi nejlepší střelce anglické ligy. Rovněž si připsal osm asistencí.

Na další góly si však bude muset delší čas počkat. Již v desáté minutě sobotního zápasu s Itálií do něj totiž ostře "zajel" obránce Juventusu Giorgio Chiellini a Van Persie musel být odvezen do nemocnice.

Dokonce se spekulovalo o možnosti zlomeniny v oblasti kotníku, to však vyšetření vyvrátilo.

Zranění přibrzdilo Van Persieho kariéru již několikrát. V letech 2006 a 2007 si musel poradit se dvěma zlomeninami a poraněnými kolenními vazy.

Vedle nizozemského střelce jsou na marodce Arsenalu i dánský útočník Nicklas Bendtner, Theo Walcott, obránce Gael Clichy či záložník Denilson.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud