Pavel Janega
21. prosince 2009 • 12:02

Mark Hughes: loutka v rukou nevypočitatelných šejků

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Povídá se, že pro změnu trenéra se Manchester City rozhodl již před třemi týdny. Ovšem oficiálně tak učinil teprve uplynulý víkend. Místo ambiciózního a schopného Marka Hughese dosadili majitelé do funkce manažera Roberta Manciniho, od kterého si slibují lepší zítřky. Dočkají se jich?



O vyhazovu Hughese se psalo a mluvilo už dlouho. Britský tisk týden co týden přinášel zaručené zprávy o tom, jak si sbalí kufry a že na jeho místo přijde ten či onen.

Samotný kouč ale (bez ohledu na média) nic netušil. Dokonce tomu nenasvědčoval ani poslední ligový zápas, ve kterém sice divoce, ale úspěšně City zdolalo Sunderland 4:3.

„Opravdu žádné varování nebo něco takového jsem nezaznamenal,“ uvedl Hughes.

Celá záležitost je zvláštní v tom, že vedení většinou špatné výsledky s trenérem konzultuje. Do detailu analyzuje vzniklou situaci. A neposledně upozorňuje na následky.

Bohatí šejci, kterým Manchester City patří, ovšem prokázali, že jsou velice netrpěliví, nedočkaví a nevypočitatelní.

„Rychlost, s jakou bylo oznámeno jméno mého nástupce, je důkazem, že vedení klubu učinilo rozhodnutí už před časem,“ všiml si.

Pro Hughese je nepříjemné, že nemohl dokončit svou koncepci, protože na práci nedostal víc času. Ale co je horší – on klubové cíle pro letošní sezonu naplňoval!

„Na začátku sezony jsme si s majiteli sedli a shodli se, že reálným cílem pro tuto sezonu by bylo získat kolem 70 bodů nebo skončit na šestém místě v Premier League,“ prozradil Hughes. Nutno dodat, že na ono šesté místo momentálně „citizens“ okupují…

Je tedy podivné, proč nevypočitatelní šejci z ničeho nic své klubové cíle – a to během sezony – pozměnili. Zdálo se jim snad málo to, s čím nejprve souhlasili?
„Všechny cíle jsme objasnili také hráčům. Do jednoho věděli, jak si stojíme. Ale zatímco majitelé chtěli zřejmě vidět více výher, my jsme v době mého propuštění naplňovali předsezónní cíl,“ zlobí se Hughes.

Náladu mu nezlepší ani pomyšlení na případné budoucí úspěchy Manchesteru City. Protože pomyslnou smetanu, jež prý zcela jistě „přiteče“, slízne někdo jiný.

„Jsem moc zklamaný z toho, že mi klub nedal šanci naplnit mé plány. Nebudu si totiž moc vychutnat úspěch, který bude nepochybně následovat,“ dodal.

Férového jednání se tak Hughes v Manchesteru City nedočkal, což klub definitivně zařadilo mezi tzv. „bohaté, nesympatické a nepopulární celky, které si vydobyly slávu pomocí obrovských finančních prostředků“.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud