6. srpna 2010 • 17:20

Rozhodnuto! Fábregas zůstává v Arsenalu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský záložník Cesc Fábregas dnes potvrdil, že zůstává i nadále věrný barvám londýnského Arsenalu. Fotbalový mistr světa tak ukončil spekulace o možném přestupu do Barcelony, která o něho již několikáté léto po sobě projevila velký zájem.



Fábregas se po delší dovolené, již měl díky účasti na mistrovství světa, objevil na čtvrtečním tréninku, který na Emirates Stadium sledovalo několik tisíc fanoušků. "Především se chci omluvit všem fanouškům Arsenalu, že jsem o své budoucnosti nepromluvil dřív, ale až dosud jsem nevěděl, co bude," uvedl v prohlášení třiadvacetiletý středopolař.

Snahu úřadujícího mistra španělské ligy o návrat svého odchovance lze očekávat opět v zimním přestupním období či znovu za rok během léta, neboť sám Fábregas v minulosti několikrát připustil, že by se do Barcelony rád vrátil. "Nemohu popřít, že by pro mě bylo zajímavé připojit se ke klubu, jakým je Barcelona. Na světě není mnoho hráčů, kteří by nechtěli hrát za Barcelonu," uvedl Fábregas.


Kapitán Arsenalu v Barceloně začínal svou kariéru, v katalánské metropoli má i rodinu, ale již od 16 let působí v Londýně. Postupem doby se z něho stal klíčový hráč týmu, i proto ho trenér Arséne Wenger nechtěl pustit.

"Jsem profesionál a plně chápu, že Arsenal má právo mě neprodat. Mohu ujistit fanoušky, že všechna jednání skončila a já budu na sto procent soustředěný na hru v Arsenalu," řekl spoluhráč českého záložníka Tomáše Rosického.

Cesc Fabregas bude nadále v Kanonýrů.Foto Pavel Mazáč - SPORT


Podle britských médií Barcelona předložila Arsenalu během léta konkrétní nabídku na Fábregasův přestup za 29 milionů liber. Arsenal ji však odmítl, možná i proto, že požadovaná částka za tvořivého hráče, který dal v posledním ročníku Premier League 15 branek, byla výrazně vyšší.


Na konci července měl Fábregas pohovor s Wengerem, který označil za nejtěžší v životě. "Nechce, abych odešel. Když jsme spolu mluvili, byl to nejnáročnější rozhovor v životě. Bylo to velmi bolestivé a byl jsem pak dost naštvaný," citovala Fábregase agentura AP. Wenger totiž prohlásil, že ho jen tak odejít nenechá. "Je to důležitý hráč, náš kapitán. Na jeho budoucnosti v klubu jsme tvrdě pracovali," prohlásil uznávaný kouč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud