18. září 2010 • 16:00

Ancelotti trpí: Chelsea září, jemu umírá otec

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho Chelsea mu dělá ohromnou radost, start do sezony se Blues povedl více než na jedničku. Kouč Carlo Ancelotti má ale jiné trápení: jeho sedmaosmdesátiletý otec je v Itálii ve vážném stavu.



Ancelotti tak tráví většinu svého volné času na cestě mezi Londýnem a Reggiolem, kde jeho otec Giuseppe bojuje především s těžkou cukrovkou. "Táta na tom není dobře," cituje manažera anglického mistra deník Daily Mail.

"Je to starý muž, má hodně problémů. Když je to jen trochu možné, letím zpátky do Itálie, abych ho mohl vidět. Jinak má ale skvělou podporu od mojí sestry," popisuje Ancelotti, který zatím nevynechal ani jediný zápas Chelsea.

"Každý ví, v jaké jsem situaci. Trávím tu hodně času a když tady nejsem, tak se můžu spolehnout na své asistenty," vysvětluje italský kouč.

Carlo Ancelotti. Přijde o místo v Chelsea?Foto Reuters

"Nemám problém trénovat tým. Není těžké udržet soustředění. Složité je to po citové stránce, protože je to můj otec. Ale to je život. Snažím se být mu nablízku co nejvíc," dodává Carlo Ancelotti se slzami v očích.

Obhájce anglického titulu přitom zažívá skvělé období. S přehledem vyhrál čtyři úvodní duely Premier League i zápas Ligy mistrů v Žilině a navíc nastřílel celkem 21 branek a dostal pouhopouhé dvě.

Chelsea čeká nedělní zápas na Stamford Bridge proti nováčkovi z Blackpoolu, v pondělí už bude Ancelotti v Itálii, aby se stihl vrátit na středeční duel třetího kola Carling Cupu proti Newcastlu.

"Nechci vynechávat zápasy," říká Ancelotti, zatímco jeho srdce by nejradši bylo v Reggiolu u otce, zemědělce v důchodu, který mu podle jeho slov vštípil jako největší životní hodnoty přátelství, tvrdou práci a pokoru.

Petr Čech na tiskové konferenci v Žilině, v pozadí trenér Chelsea Carlo Ancelotti
Petr Čech na tiskové konferenci v Žilině, v pozadí trenér Chelsea Carlo Ancelotti

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud