8. dubna 2013 • 17:45

Mancini pláče: Mít posily, které jsem chtěl, mohli Citizens obhájit titul

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Válka o Manchester a fotbalovou Anglii je tu. V pondělí večer se srazí úřadující mistři „Citizens“ na Old Trafford s ligovým lídrem – United. „Rudí ďáblové“ mají v tabulce k dobru patnáct bodů a jsou blízko titulu. „Jsem jsi na 100 procent jistý, že kdybychom získali hráče, které jsem loni v létě chtěl, tak jsme mohli mít další titul my. A ještě bychom dosáhli na čtvrtfinále Champions League,“ vyhlašuje manažer Citizens Roberto Mancini.



V říjnu 2011 deklasoval Manciniho tým rivala na jeho stadionu v poměru 6:1, tentokrát Ital podobnou jízdu neočekává. I když si myslí, že jeho tým bude nabitý sebedůvěrou.

„O tom výsledku můžeme mluvit třeba dalších dvě stovky let, ale je prakticky nemožné, aby se něco podobného stalo znovu,“ říká realisticky Mancini.

"Víme, že United můžeme porazit, ale titul si prostě zaslouží vyhrát oni,“ pokračoval italský manažer a jasně naznačil, že bitva o titul je ztracená, i když soutěž ještě neskončila.

Také v táboře Manchesteru United nepanuje spokojenost. Tým Sira Alexe Fergusona je sice blízko k titulu.

„Jak budeme tuhle sezonu hodnotit? Něco se povedlo, ale v FA Cupu jsme měli porazit Chelsea. To se nepovedlo, což znamenalo zklamání. Naštvalo mě to,“ přiznává Ferguson. „Ale náš výkon v Premier League byl fenomenální,“ dodal.

Mancini má pro dominanci United vysvětlení. „Soupeře před zápasem s United ovládl strach. Vlastně tak nějak očekávali, že prohrají. A když někdo nastupuje s pocitem strachu, tak prostě nehraje dobře. Neříkám, že ty týmy nehrály na sto procent, ale podvědomí hrálo roli,“ myslí si manažer Citizens.

„Proti nám nastupovaly týmy s daleko větším odhodláním, že nás můžou porazit. Tenhle faktor strachu často rozhodoval a s přibývajícím počtem výher United ještě jeho význam rostl. My máme mladý tým, který se určitě bude zlepšovat, ale to chce řadu let práce,“ domnívá se Mancini.

„Když budeme trpěliví, pak můžeme třeba deset let vyhrát v každé sezoně nějakou trofej.“

Mancini navíc tvrdí, že by Citizens měli hodnotit sezonu jako dobrou, pokud skončí v Premier League na druhém místě a získají k tomu FA Cup. „Kdybychom loni v létě přivedli hráče, které jsem chtěl, mohli jsme titul obhájit. Takhle musíme být spokojení i s druhou příčkou.“

Po vyřazení s Chelsea v FA Cupu byli fotbalisté Manchesteru United hodně zklamaníí
Po vyřazení s Chelsea v FA Cupu byli fotbalisté Manchesteru United hodně zklamaníí

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud