4. března 2015 • 12:40

United vyhrávají, fanoušci pískají. Kritizují přihrávky na brankáře

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Premier League jsou těsně čtvrtí. Z posledních 21 zápasů prohráli jen dvakrát. Jenže náročným příznivcům Manchesteru United se stále něco nelíbí. Novému trenérovi Luisi van Gaalovi vyčítají příliš defenzivní taktiku, kterou v jednom z nejslavnějších klubů světa odmítají tolerovat. Pískali i při sobotním výhře se Sunderlandem (2:0). "Souhlasím, že bychom našemu brankáři mohli přihrávat méně," řekl nizozemský kouč před středečním duelem na Newcastlu.



V United startují novou éru. Luis van Gaal dostal v létě k ruce desítky milionů liber, přivedl řadu špičkových hráčů. Nároční fanoušci teď očekávají výsledky i festival ofenzivních parádiček.

První bod se přísnému kouči daří plnit. Po sezoně hrůzy, kdy na Old Trafford zůstali bez evropských pohárů, se parta kolem Waynea Rooneyho vrací na špici Premier League. Jenže nejde to snadno, tým leckdy vyhrává jen za cenu přísné disciplíny a sešněrované defenzivní taktiky.

United naposledy o víkendu doma porazili Sunderland 2:0, přesto to ke spokojenosti příznivců nestačilo. Hráči zahrávali roh, postupnými přihrávkami se ale míč dostal až k vlastnímu brankáři De Geovi. V tu chvíli obecentsvo nazlobeně pískalo.

"Souhlasím s fanoušky, že našeho brankáře nemusíme využívat tak často," uznal Van Gaal. "Viděl jsem situace, kdy jsme mohli hrát ve vyšším tempu a brankáře tolik nezapojovat. Někdy ale hráči nemají jinou možnost, musím se jich zastat. To by měl také fanoušek vidět," dodal kouč United.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Sunderland 2:0
Video se připravuje ...

Van Gaal si potrpí především na disciplínu a propracovanou taktiku, tým nestřílí tolik gólů jako za časů Alexe Fergusona. Například vedoucí Chelsea jich má na kontě o deset víc (56). Nizozemský stratég své vizi věří, kdo mu oponuje, s tím je schopný se pohádat do krve.

"Samozřejmě, že útok je z velké části anglickým stylem fotbalu. Ale myslím, že fanoušci United by si měli užít i jiné přednosti naší hry, kdy kontrolujeme utkání. Držení míče je mixem obrany i útoku. Ale určitě se můžeme zlepšit v tom, abychom tak často a zbytečně neztráceli balony," uznal Van Gaal.

Na Old Trafford bude nejspíš ještě nějakou dobu trvat, než si k sobě sednou hráči, kteří v létě přišli. A že jich nebylo málo... Například nejdražší posila Angel di María byl o víkendu stažen už po prvním poločase, náročný kouč s jeho výkonem nebyl úplně spokojený a na plac poslal mladého Januzaje.

"První sezona v novém týmu je pro každého hráče náročná. Můžete to vidět na všech, které jsme přivedli. Shaw, Blind, Herrera, Falcao a také Di María," zdůraznil Van Gaal. "Jak dlouho jim aklimatizace bude trvat, nejde přesně určit, záleží na spoustě věcí. Ale obecná odpověď zní, že jeden rok."

United hrají další ligové utkání už dnes na Newcastlu (20:45 ONLINE), pak tým čeká ďábelský program - do 18. dubna se utká s Arsenalem, Tottenhamem, Liverpoolem, Aston Villou, Manchesterem City a Chelsea.

Všechny středeční zápasy Premier League vám přineseme od 20:45 ONLINE, po jejich skončení na stránkách Sport.cz najdete i exkluzvní sestřihy všech klíčových momentů. 

TOP zákroky Premier League: Co vytáhli mimo De Gea a Ospina?
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů 27. kola Premier League: Dvě parádní rány Liverpoolu přemohly gól Džeka ze City
Video se připravuje ...

KURIOZITY Premier League: Nejen znudění náhradníci Arsenalu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud