14. února 2013 • 15:07

Poprask v Paříži! Beckham už trénoval a Zidane ho chválil

Autor: Petr Hloušek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě předtím, než se sedmatřicetiletý David Beckham zúčastnil svého prvního tréninku v dresu Paris Saint–Germain, dočkal se chvály od francouzské fotbalové legendy Zinedina Zidana. Mistr světa a Evropy chválil Angličanovu profesionalitu a dlouhověkost.



Některá média se domnívají, že příchod někdejšího anglického fotbalisty je především marketingovým tahem a jeho výkonnosti nevěří. Podle Zidana by však Angličanova kvalita neměla být zpochybňována.

„Beckham vás překvapí. Je to opravdu velký profesionál. Nepřišel, aby hrál vždy celý zápas, ale je schopný se prosadit za dvacet nebo třicet minut. Má výborné přímé volné kopy, jeho technika se liší od ostatních,“ ocenil svého bývalého spoluhráče z Realu Madrid.

Kromě toho také chválí jeho oddanost k nejpopulárnějšímu kolektivnímu sportu. „Je to člověk, který i v 37 letech stále vášnivě miluje fotbal. Na tréninky chodí o pětačtyřicet minut dříve a opouští je hodinu poté, co všichni ostatní odešli. Někteří hráči by si z něj měli vzít příklad.“

Anglický záložník podepsal s lídrem francouzské ligy pětiměsíční kontrakt, přičemž se svého platu vzdá ve prospěch charity. V úterním utkání Ligy mistrů byl sice ještě pouze divákem, ale v nedělním duelu na hřišti Sochaux by už mohl nastoupit.

Populární Becks ovládl s Manchesterem United v roce 1999 Ligu mistrů. Dále hrál třeba za Real Madrid či AC Milán. Naposledy působil v Los Angeles Galaxy, se kterým v posledních dvou ročnících Major League Soccer získal titul.

Beckham tak bude mít možnost celému světu dokázat, že se ještě dokáže prosadit na vrcholné scéně. Vždyť kromě Ligue 1 bude moci své umění ukázat také v nejprestižnější klubové soutěži Lize mistrů, například už 6. března v odvetě osmifinále proti španělské Valencii.

David Beckham při tréninku s Paris st. Germain
David Beckham při tréninku s Paris st. Germain

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud