5. srpna 2014 • 10:17

Clermont trénuje žena. Při premiéře padla, ale křičela víc než muži

Autor: ČTK, jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
SESTŘIH: Dallas - Vegas 3:2. Hertl a spol. na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poskakovala u postranní čáry, hlasitě dirigovala své svěřence, dohadovala se s rozhodčím. Zbytečně, Clermont pod jejím vedením na úvod druhé ligy prohrál v Brestu. Corinne Diacreová i tak přepisovala dějiny, stala se první ženou, která vedla ve Francii mužský fotbalový profesionální tým v soutěžním utkání.



Bývalá reprezentační kapitánka v den utkání slavila čtyřicáté narozeniny a od kouče soupeře Alexe Duponta dostala před výkopem kytici a polibek na tvář.

Diacreová se stala rovněž první ženou, která vedla mužský tým v první, či druhé lize v jakékoliv z evropských zemí. Průběh zápasu v Brestu jí navíc dával šanci na pěkný dárek, výhru na hřišti silného protivníka.

Hráči Clermontu, které Francouzka hlasitě dirigovala od postranní čáry, se ujali vedení už v osmé minutě, ale po přestávce o náskok přišli. Brest nejprve srovnal z penalty a 23 minut před koncem utkání otočil.

"Udělali jsme dvě chyby u inkasovaných branek, ale předvedli jsme některé věci, které byly slibné pro další zápasy. Jsem šťastná, protože hráči do toho dali opravdu hodně. Jsem na jejich výkon pyšná. Soupeři budou muset v této sezoně brát Clermont vážně," řekla po utkání Diacreová.

Trenérka Clermontu odehrála 121 zápasů za francouzskou reprezentaci, ve které nosila i kapitánskou pásku. Po třech letech v roli asistentky národního týmu trénovala od roku 2010 v Soyaux, kde předtím strávila celou hráčskou kariéru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud