2. února 2018 • 13:49

Trest pro rozhodčího, který nakopl hráče: Tři měsíce si nezapíská

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodčí Tony Chapron, který v utkání francouzské ligy nakopnul fotbalistu, si tři měsíce nezapíská a další tři měsíce bude v podmínce. Disciplinární komise francouzského svazu pětačtyřicetiletého sudího potrestala za incident s obráncem Diegou Carlosem z Nantes.



V nastavení zápasu s Paris St. Germain 14. ledna se Carlos snažil vrátit do obrany a při sprintu k vlastní brance se nechtěně otřel o rozhodčího, který upadl. Chapron se k údivu všech ohnal po domácím obránci nohou, nakopl ho a poté ho po druhé žluté kartě poslal ze hřiště.

Vedení soutěže uznalo sudího chybu už krátce po zápase, kdy Carlosovi zrušilo druhou žlutou kartu. Na čtvrtek si pak Chaprona pozvala disciplinární komise, kde svůj zkrat dvě hodiny vysvětloval. K výši trestu ani k průběhu jednání se při odchodu rozhodčí nevyjádřil.

"Pan Chapron zopakoval to, co tvrdil od začátku. Že šlo o reflex a nešťastnou náhodu," citovala agentura AFP Chapronova právníka Samuela Chevreta. "Celé jednání proběhlo v klidu, což je v ostrém kontrastu s mediálním lynčováním, které celý případ provázelo," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud