15. června 2022 • 08:51

Další rána pro Plašila. Bordeaux kvůli dluhům míří až do třetí ligy

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouzský fotbalový klub Girondins Bordeaux byl kvůli finančním problémům přeřazen do třetí ligy. Šestinásobný domácí šampion, v jehož dresu strávil deset let Jaroslav Plašil a nyní je asistentem trenéra, v uplynulé sezoně sestoupil z nejvyšší soutěže do druhé ligy. Po přezkoumání ekonomické situace ale musí kvůli vysokým dluhům ještě o soutěž níž. Oznámilo to vedení ligy LFP.



Bordeaux, které naposledy slavilo francouzský titul v roce 2009, vlastní od loňského roku španělsko-lucemburský podnikatel Gerard Lopez. Klub má momentálně podle informací multimediálního serveru RMC Sport dluhy ve výši 40 milionů eur. Proti přeřazení do třetí ligy se ale hodlá odvolat.

Sešup o dvě soutěže bude velkou ranou pro bývalého českého reprezentanta a kapitána Bordeaux Jaroslava Plašila. Ten v klubu prožil jako hráč a poté i trenér více než dekádu a je pro něj srdcovou záležitostí. To dokázal už na konci uplynulé sezony. Když už se totiž situace zdála být nezvrátná a klub mířil k sestupu, asistent trenéra Plašil se na střídačce jen těžko bránil slzám.

Plašil je v Bordeaux od roku 2009. Před třemi lety se v klubu loučil s aktivní kariérou, pak se začal věnovat trénování v týmové rezervě, odkud se později přesunul k prvnímu mužstvu jako asistent. Letos v únoru Girondins krátce vedl jako dočasný kouč. Po příchodu Davida Guiona se vrátil do role asistenta.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud