12. června 2023 • 19:20

Bordeaux přijde kvůli fanouškovi o návrat do Ligue 1. Chce ho žalovat

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bordeaux prohráli kontumačně poslední zápas sezony s týmem Rodez a zůstali ve druhé lize. Šestinásobný ligový mistr doplatil na chování svého fanouška, který po inkasovaném gólu napadl hráče soupeře. Disciplinární komise ligy LFP dnes rozhodla, že se duel opakovat nebude. Navíc Bordeaux odpočetla bod pro příští sezonu a uzavřela část tribun.



Zápas proti Rodezu potřebovali Girondins 2. června doma vyhrát. Když však hosté otevřeli ve 22. minutě skóre, střelce gólu Lucase Buadese srazil jeden z fanoušků k zemi. Fotbalista se slabým otřesem mozku opustil trávník na nosítkách. Rozhodčí duel po incidentu přerušil a poté, co oba týmy odešly do šaten, ho předčasně ukončil.

Vedení Bordeaux dnešní rozhodnutí označilo za nepochopitelné a nepřiměřené a obrátí se na Francouzský olympijský výbor. Pokud zůstane v platnosti verdikt disciplinární komise ligové asociace, spolu s vítězem druhé ligy Le Havrem postoupí do Ligue 1 Mety.

Představitelé Girondins už avizovali, že na fanouška podají trestní oznámení. Rodez se v soutěži jako čtrnáctý celek tabulky udržel.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud