29. září 2009 • 12:11

Zraněný fotbalový fanoušek zemřel v bělehradské nemocnici

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Bělehradu dnes zemřel francouzský fotbalový fanoušek, kterého před téměř dvěma týdny při bitce vážně zranili příznivci tamního Partizanu. Informovala o tom agentura Reuters..



Osmadvacetiletý Brice Taton podle prohlášení bělehradské nemocnice podlehl vážným zraněním hlavy a hrudníku. Ta utrpěl 17. září, kdy ho v Bělehradu před zápasem Evropské ligy s Toulouse napadli fanoušci Partizanu ocelovými tyčemi a baseballovými pálkami.

Taton byl zraněn při rvačce, které se před jedním barem v centru města zúčastnilo zhruba 30 příznivců Partizanu a 15 Francouzů. Dva fanoušci si odnesli z potyčky lehká zranění. Srbská policie pár dní po incidentu zatkla jedenáct účastníků bitky. Pokud budou usvědčeni z pokusu o vraždu, hrozí jim až čtyřicetileté vězení.

"Bereme to opravdu velmi vážně a budeme tvrdí," řekl srbský prezident Boris Tadič. Státní zástupce Slobodan Radovanovič, ministr vnitra Ivica Dačič a ministryně spravedlnosti Snežana Malovičová současně slíbili, že prosadí změny zákonů, aby k podobnému incidentu v budoucnu nedošlo.

Pomoc srbským úřadům nabídla i francouzská ministryně sportu Rama Yadeová. "Doufám, že lidé zodpovědní za tuhle vraždu budou tvrdě potrestáni," citovala její prohlášení agentura AP. Yadeová také uvedla, že má v plánu se sejít s prezidentem UEFA Michelem Platinim, kterému chce předložit návrhy pro tvrdší boj s násilím na fotbale.

Partizan nemá s fanoušky problémy poprvé. Předloni byl za incident svých příznivců dokonce vyloučen z Poháru UEFA. Tehdy musel být na deset minut přerušen zápas v Mostaru, neboť bělehradští výtržníci zranili na stadionu zhruba 40 lidí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud