25. dubna 2012 • 18:40

Juventus zůstává neporažený a drží tříbodový náskok na AC

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÝSLEDKY ITALSKÉ LIGY | Fotbalisté Juventusu Turín zůstali i po dnešním programu 33. kola italské Serie A jediným neporaženým týmem soutěže. V čele tabulky si udrželi tříbodový náskok na jediného pronásledovatele v honbě za titulem, jímž je AC Milán. Oba celky zvítězily shodně 1:0, když o výhře rozhodly až v závěru.



V přeloženém kole, které se neodehrálo v původním termínu kvůli úmrtí Piermaria Morosiniho z Livorna v duelu druhé ligy ze 14. dubna, se lídr tabulky představil na hřišti poslední Ceseny.

Domácí, kteří již nemohou odvrátit sestup, dlouho Juventusu statečně vzdorovali. Přežili i penaltu, kterou neproměnil Andrea Pirlo a zaváhal tak už podruhé za sebou. Favorita vysvobodil až v 79. minutě Marco Borriello, jenž v minulosti oblékal také dres milánského AC.

Souběžně hraný duel na San Siru s Janovem byl v tu dobu také bezgólový, přestože hosté už hráli po vyloučení Boška Jankoviče jen v deseti.

Naděje "Juve" na zvýšení náskoku v čele tabulky a zároveň na další přiblížení 28. ligovému titulu ovšem vzaly za své chvilku poté, když v 86. minutě rozhodl o výhře AC Kevin-Prince Boateng.

Utnutí šestizápasové sérii bez vítězství se dočkala předposlední Novara, která překvapivě porazila 2:1 třetí Lazio Řím a zkomplikovala soupeři boj o účast v Lize mistrů.

Novara se ujala vedení díky vlastní brance Modiba Diakitého v 35. minutě, vzápětí ale srovnal hostující Antonio Candreva. Ve druhém poločase mohlo jít Lazio do vedení, rozhodčí však gól českého útočníka Libora Kozáka neuznal kvůli ofsajdu. O výhře Novary rozhodl jedenáct minut před koncem trefou z přímého kopu Giuseppe Mascara.

Lazio i po prohře drží s 55 body třetí příčku, která zaručuje účast v předkole Ligy mistrů. Udine totiž nevyužilo šanci přeskočit římský klub, protože prohrálo s Interem Milán 1:3. O bod méně než Lazio však už má čtvrtá Neapol po výhře nad Lecce.

Překvapení kola Novara je čtyři kola před koncem stále předposlední a od záchrany ji dělí osm bodů.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:
Novara - Lazio Řím 2:1 (35. vlastní Diakité, 79. Mascara - 37. Candreva), AS Řím - Fiorentina 1:2 (71. Totti - 2. Jovetič, 90.+2 Lazzari), Lecce - Neapol 0:2 (5. Hamšík, 51. Cavani), Palermo - Parma 1:2 (6. Hernandez - 55. Okaka, 70. Biabiany), Siena - Boloňa 1:1 (52. Destro - 69. Diamanti), Udine - Inter Milán 1:3 (6. Danilo - 10. a 28. Sneijder, 37. Alvarez), AC Milán - FC Janov 1:0 (86. Boateng), Cesena - Juventus Turín 0:1 (79. Borriello).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud