27. září 2012 • 20:30

Konec odpočinku. Guardiola půjde trénovat do Milána, tvrdí v Itálii

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pauza od fotbalu po čtyřech letech v Barceloně nemusí trvat dlouho. Josep Guardiola by se mohl vrátit k trenéřině na Apeninském poloostrově. "Půjde do Itálie, řekl mi to," prozradil deníku Il Subsidiario italský kouč Carlo Mazzone, který se s Guardiolou dobře zná. Úspěšný trenér by mohl zamířit do jednoho z milánských celků.



S Barcelonou vyhrál Guardiola vše, co mohl. Liga mistrů, španělská liga, domácí pohár, Superpohár. V katalánském klubu se stal nesmrtelnou legendou. "Mám toho dost, potřebuju pauzu. V Barceloně končím," řekl v závěru minulé sezony a vydal se na odpočinek.

Na pracovní úřad Guardiola rozhodně nemusí. S nabídkami na nové angažmá se roztrhl pytel, nejvíc Guardiolu lanařil Roman Abramovič do Chelsea. 41letý kouč však lákavým výzvám odolal a žádnému klubu se (zatím) neupsal.

"Příští rok půjde Pep do Milána. AC, nebo Inter? To nevím," prozradil trenér Carlo Mazzone, který Guardiolu vedl během jeho hráčské kariéry v Brescii.

"Pep mi volal, řekl, že se brzy uvidíme. Ptal jsem se, jestli do Itálie přijede jako turista, nebo trenér italského týmu. Odpověděl, že obojí," prozradil Mazzone listu Il Subsidiario.  

Pro příchod Guardioly hraje i současná krize obou milánských celků. Někdejší šampioni se trápí, opustily je hvězdy a trpí mizernými výsledky. Trenérské posty Massima Allegriho (AC Milán) a mladého Andrea Stramaccioniho (Inter) mohou být brzy volné.

Teoreticky by tedy k návratu Guardioly na trenérskou lavičku mohlo dojít dřív než na začátku příští sezony.

Spekulace o Guardiolově příchodu do Itálie nedávno přiživil i exbarcelonský útočník Bojan Krkič, v současnosti hráč AS Řím. Talentovaný forvard prozradil, že Guardiola už vyjednává o angažmá v AC Milán.

Kam zamíří muž, který za čtyři roky z Barcelony vypiplal jeden z nejlepších fotbalových celků historie? 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud