5. prosince 2012 • 14:33

Útočníka Kozáka chce Pescara, má jí v Itálii vystřílet záchranu ligy

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Libor Kozák se sice rve o místo v sestavě římského Lazia, ale pravidelné za něj nenastupuje. Teď se objevila šance, jak by mohl útočník oživit kariéru a přitom hrát dál italskou Serii A. Zájem o něj má nováček italské ligy z Pescary. Šéf posledního klubu tabulky Daniele Sebastiani uvedl, že příští týden bude o angažmá českého hráče jednat s prezidentem Lazia Claudiem Lotitem. Pescara má zájem i o Kozákova spoluhráče Sergia Floccariho.



„Kozák a Floccari se nám pořád líbí, ale nebude to snadné se dohodnout. Peníze na ně máme, ale je tu jiný problém. Jiné kluby jsou atraktivnější než my,“ řekl Sebastiani klubové internetové televizi.

Pescaru dovedl do Serie A český kouč Zdeněk Zeman, který pak v létě odešel do AS Řím. Jeho bývalí svěřenci v 15 zápasech nasbírali jen 11 bodů, stejně jako předposlední Siena. Na pozice zaručující záchranu ztrácí Pescara tři body. Tým má nejhorší útok (10 vstřelených) i obranu (30 inkasovaných gólů) v lize.

Kozák, jenž přišel do Lazia v roce 2008 z Opavy, se na podzim objevil pouze v šesti zápasech italské ligy. Pouze jednou nastoupil v základní sestavě a gólově se v žádném ligovém zápase neprosadil.

Před měsícem však zazářil v Evropské lize proti Panathinaikosu Atény, kterému dal dva góly při vítězství 3:0. Následně si v Olomouci v přípravném duelu se Slovenskem odbyl premiéru v reprezentaci. Do základní sestavy v Serii A mu to ale nepovedlo.

Libor Kozák vstřelil dva góly a výrazně pomohl Laziu v utkání s Panathinaikosem. Teď by mohl v Itálii změnit dres, zájem má poslední tým tabulky - Pescara
Libor Kozák vstřelil dva góly a výrazně pomohl Laziu v utkání s Panathinaikosem. Teď by mohl v Itálii změnit dres, zájem má poslední tým tabulky - Pescara

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud