4. února 2013 • 11:19

SuperMario explodoval. Je to náš Messi, opěvují hvězdu v Miláně

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co se od toho chlapce ještě nedočkáme? Po týdnech kritiky, která vyštvala Maria Balotelliho z Manchesteru City, přišla premiéra z říše snů. Nezkrotný živel v prvním ligovém utkání za AC Milán vstřelil dva góly a podmanil si italské publikum. "Barcelona má Messiho, my Balotelliho," rozplýval se nad novou hvězdou AC viceprezident klubu Adriano Galliani.



Balotelli se stal největším nákupem zimního přestupového období. Po týdnech jednání podepsal čtyřletý kontrakt v AC Milán, z Manchesteru City přišel za 24 milionů eur. Někdo se chytal za hlavu, někdo se zase těšil, co nezkrotný živel po návratu do Itálie předvede.

Po sérii skandálů, poklesu výkonnosti a mimofotbalových výstřelků se Balotelli předvedl tam, kde to nejvíc potřebuje. Na hřišti. V prvním zápase  za AC Milán vstřelil dva góly a rozhodl o výhře 2:1 nad Udine.

"Jsem šťastný, že má premiéra takhle dopadla. Původně jsem měl začít na lavičce, ale Pazo (Giampaolo Pazzini) se při rozcvičce zranil, tak jsem šel na hřiště místo něj," řekl dvaadvacetiletý útočník stanici Sky Sport Italia.

Balotelli vtrhl do italské soutěže jako uragán. První branku vstřelil z voleje po přihrávce El Shaarawyho, o vítězství "Rossoneri" rozhodl v nastavení z pokutového kopu (sporně nařízeného). San Siro v tu chvíli explodovalo a slavilo nového hrdinu.

"Předvedl jsem výborný výkon. Dlouhou dobu jsem moc nehrál, cítil jsem těžké nohy. Musím ještě zapracovat na kondici. Ale je to skvělý start, chci dál pokračovat ve střílení branek," zůstal při zemi jindy velkohubý provokatér.

VIDEO: Gólové představení Maria Balotelliho proti Udine

Fotbalistovi s talentem od Boha nyní leží Milán (ta část města fandící AC) u nohou. Že hrál předtím za Inter? Že nikdy nevíte, co mu vjede do hlavy a co provede v dalších pěti minutách? Že si rád užívá luxusního života a okázalých večírků? To teď nikdo neřeší.

"Je to velký hráč. Vůbec neměl hrát, ale kvůli zranění Pazziniho nastoupil. Jeho branky jsou znamením osudu, vždyť mohl skórovat už po 35 vteřinách," rozplýval se nad uměním nové posily klubový viceprezident Adriano Galliani.

Balotelli je náš nový Messi

"Nemáme Messiho, ale máme Balotelliho. Můžeme z něj hodně vytěžit i u sponzorů. Je mu teprve 22 a má obrovský potenciál," dodal muž, který se na úspěšné dohodě s Manchesterem City význanmě podílel.

Z příchodu italského reprezentanta mají radost i jeho noví spoluhráči. "Je skvělé, že spolu můžeme hrát. Mám radost, že dal gól a věřím, že nám to takhle půjde i v národním týmu," prohlásil El Shaarawy, další ofenzivní hvězda milánského souboru.

"Je jako můj bratr. Hraje se s ním skvěle. Máme tady velkého týmového ducha, zařídil velice důležité vítězství," dodal francouzský útočník M'Baye Niang.

Výkon Balotelliho potěšil i klubového prezidenta Silvia Berlusconiho. Někdejší italský premiér přitom nedávno prohlásil, že Balotelli je jako "shnilé jablko" a do týmu ho nikdy nevezme.

Svůj názor už patrně změnil, zvlášť po útočníkově úžasné premiéře. "Prezident Berlusconi po zápase mluvil s hráči a byl velice spokojený," popsal jeho zástupce v klubu Galiani.

Mario Balotelli se trefil hned v prvním mistrovském zápase za AC Milán, gól vstřelil do sítě Udine a pořádně si to užíval, vychutnával si ovace fanoušků
Mario Balotelli se trefil hned v prvním mistrovském zápase za AC Milán, gól vstřelil do sítě Udine a pořádně si to užíval, vychutnával si ovace fanoušků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud