Pavel Hartman
22. dubna 2013 • 21:21

Televize RAI: Zeman je vážným adeptem na trenéra Interu Milán!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdeněk Zeman – od příští sezony kouč Interu Milán? Největší italská televizní stanice RAI tomu dává velkou šanci. Českého kouče zařadila mezi hlavní favority. A zajímala se i o to, jestli do hry nevstoupili šéfové českého fotbalu s nabídkou na roli hlavního trenéra reprezentačního A týmu. Zeman ujistil, že žádné „laso“ ze Strahova nedostal.



Zkraje února předčasně skončil v AS Řím. Ale už od léta by měl být v Serii A zpátky. Alespoň podle televize RAI. Ta Zdeňka Zemana označila ve svém vysílání za jednoho z nejvážnějších adeptů na místo nového hlavního trenéra v milánském Interu. Stejně o tom hovořil už dříve v rozhovoru pro deník Sport trenér Ostravy Martin Půlpit, který se Zemanem udržuje časté kontakty.

V RAI připomněli, že prezident Interu Massimo Moratti chová k útočnému rukopisu rodáka z Prahy i jeho způsobu práce velkou náklonnost.

Jak na to reagoval samotný kouč?

„Samozřejmě mě těší, že o mě prezident Moratti mluví hezky a že se mu líbí můj fotbal,“ konstatoval Zeman pro největší italský televizní kanál. „Zaznamenal jsem i přízeň fanoušků Interu,“ dodal.

A co dál? Rýsuje se už tenhle trenérský přestup i v oficiální rovině nebo zatím stále zraje jen ve formě spekulací a vzájemných sympatií? Oslovil už Moratti nebo jeho podřízení z Interu s konkrétní nabídkou?

„Jestli jsem s ním mluvil o trénování v Interu? Ne, v tomto smyslu jsme spolu nemluvili a ani klub mě oficiálně nekontaktoval,“ odpověděl na přímou otázku Zeman. Vzápětí však hned zdůraznil: „Neznám trenéra, který by Interu řekl NE.“

Jenže Zeman není typem trenéra, který by šel do jakéhokoli klubu jako partyzán. Tedy bez toho, aniž by si předtím prošlápl terén. Tuhle zásadu by ani v případě Interu nezměnil.

„Je třeba vidět víc - konkrétní filosofii, možnosti a vzájemné představy,“ řekl jasně v televizním rozhovoru.

Stanice RAI byla moc dobře informovaná i o tom, že v Česku se nedávno silně skloňovalo Zemanovo jméno v souvislosti s českou reprezentací. To když se po porážce 0:3  s Dánskem opět třáslo křeslo pod trenérem Michalem Bílkem.

A tak se Zemana „natvrdo“ zeptala, zda ho někdo kontaktoval z vedení Fotbalové asociace České republiky.

„Nikdo mě neoslovil,“ odvětil stroze kouč pevného charakteru.

Pro Morattiho je tedy volný…

Trenér Zdeněk Zeman vedl v Serii A naposledy AS Řím, teď je prý v adeptem na místo kouče ve slavném Interu Milán
Trenér Zdeněk Zeman vedl v Serii A naposledy AS Řím, teď je prý v adeptem na místo kouče ve slavném Interu Milán

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud