Jakub Dvořák
19. května 2017 • 04:58

Talent nevyšel, přijde Jankto? Nový ředitel AS Řím chce českou kometu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel, aby postavil tým, který bude úspěšný na mezinárodním poli. Úspěšný sportovní ředitel Ramón Rodríguez Verdejo přezdívaný „Monchi“ po 17 letech ve španělské Seville úřaduje v AS Řím. Pro nádcházející sezonu bude „Vlkům“ hledat nejen nového trenéra, ale i hráče. Podle italského listu La Repubblica je na seznamu posil i český záložník Udine Jakub Jankto.



Pro Sevillu vydělal během 17 sezon neuvěřitelných sedm miliard korun. Čuch na hráče má famózní. Objevil a zpeněžil hvězdy Sergia Ramose , Daniho Alvese, Ivana Rakitiče či Álvara Negreda. Španělské angažmá už je však minulost. Nyní Monchi řádí v hlavním italském městě, kde má oprášit zašlou slávu tamního AS.

Jako první si vyhlédl rozkvétající hvězdičku Serie A hrající za Atalantu Bergamo Francka Kessieho. Jenže fotbalista z Pobřeží slonoviny preferuje přestup do AC Milán. A tak Monchi musel svůj seznam posil lehce poupravit.

V žebříčku poskočily o pár míst další mladé naděje, které válí v italské lize. Záložník Juventusu Mario Lemina a český reprezentant ve službách Udine Jakub Jankto.

Jedenadvacetiletý odchovanec pražské Slavie patří mezi klíčové hráče „Bianconeri“. V lize odehrál 27 zápasů (1772 minut), vstřelil pět branek a na další čtyři přihrál. Podle italského listu La Repubblica přesně splňuje Monchiho nároky na potenciální náhradu za Kessieho, který dal Římanům košem.

Jakub Jankto prodloužil smlouvu s Udine
Jakub Jankto prodloužil smlouvu s Udine

„Vlci“ však rozhodně nebudou jediní, kdo se v létě pokusí Jankta získat. V minulých měsících na veřejnost prosákly informace o tom, že jej bedlivě sledují skauti Arsenalu a jedním okem po něm pošilhával i Juventus. Navíc hráč podepsal s klubem vylepšený kontrakt do roku 2021.

Požadovaná částka by se měla podle nedávných vyjádření majitele Udine Giampaola Pozza vyšplhat na 10 až 12 milionů eur (v přepočtu až 320 milionů korun).

Samotný hráč by se přesunu do většího klubu nebránil. „Jsem ambiciózní člověk. Novou smlouvou pro mě nic nekončí, spíš naopak. Neznamená, že když jsem podepsal smlouvu, že budu hrát v příští sezoně za Udine. Pokud se objeví nabídka, bude zajímavá pro klub i pro mě, tak se nebráním odchodu,“ uvedl Jankto v rozhovoru pro květnové vydání magazínu Sport Góóól.

Český fotbalista není jediným zajímavým jménem na seznamu posil. Italové dále uvádí, že by Monchi rád přivedl dánský zázrak Ajaxu Amsterdam Kaspera Dolberga. Devatenáctiletý útočník ve své první sezoně v nizozemském týmu odehrál 45 zápasů a nastřílel 23 gólů. Před pár dny však uvedl, že minimálně příští sezonu stráví v Ajaxu. Poté děj se vůle boží.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud