9. září 2017 • 10:56

Schick řádil na tréninku! Dal supergól do šibenice, pak se ale zranil

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl to být den, kdy skončí čekání, doba hájení bude pryč. Fanoušci AS Řím jsou v pozoru, byli natěšení na ligový duel na hřišti Sampdorie Janov. Jenže zápas (původně sobota 20:45) byl kvůli hrozícím silným bouřkám odložený. Patrika Schicka by fanoušci proti jeho bývalému klubu stejně neviděli, kvůli zranění v přípravě je český forvard mimo hru. Nejdražší posila v historii klubu fanoušky AS alespoň navnadila nejlíp, jak jen mohla. V modelovém utkání s juniorským týmem hraném v týdnu vstřelil český reprezentant tři parádní góly, jeden z nich opravdu výstavní.



Je to střelec od pána boha. Ví se to v Česku, ví to v Janově a v týdnu to poznali i fanoušci AS Řím. V modelovém utkání vstřelil Patrik Schick hned tři góly, z toho jedna oslnila římské PR oddělení natolik, že video trefy dokonce vložila na sociální sítě s komentářem, že se český forvard dal konečně do práce.

Když se potvrdil jeho přestup z Janova do Říma, moc lidí nevnímalo jednu zajímavou souvislost. Bystří fanoušci však zpozorněli - první ligový zápas AS po reprezentační pauze s Patrikem Schickem na soupisce se měl odehrát právě v Janově.

VIDEO: Schickův parádní gól na tréninku

V místě, kde si český reprezentační útočník udělal takovou vizitku, že na dveře kanceláře impulzivního prezidenta Massima Ferrera po celou sezonu klepali zástupci Juventusu, Interu, Neapole, ale i dalších klubů z Francie či Německa. Schickova cesta však skončila v Římě.

Klub z něj udělal nejdražší posilu v historii klubu a naložil mu na bedra velká očekávání. Spousta fanoušků od 21letého fotbalisty dokonce požaduje, aby zaplnil díru po legendě Francesku Tottim. Sparťanský odchovanec bude zatím spokojen i s jistým místem v základní sestavě.

Právě to bylo hlavním předmětem diskutujících expertů před sobotním zápasem. Bude Schick v základu „giallorossi“? Ten se ale kvůli hrozícím prudkým srážkám a velkým bouřkám v Janově hrát nebude. Nový termín dosud nebyl stanoven, v případě příznivé předpovědi by se duel mohl uskutečnit v neděli večer.

Vyřadí Schicka problém na tréninku?

Český fotbalista může být za odložení pro něj jistě speciálního duelu rád. Při tréninku utrpěl lehké svalové zranění a o ligový zápas proti svému bývalému klubu by stejně přišel. V ohrožení je navíc i jeho start v úterním úvodním duelu Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid.

„Na tréninku měl Patrik nějaký problém. Více budeme vědět po vyšetření na magnetické rezonanci. Ale už nám stihl ukázat, že umí skvělé věci. V mých plánech je to velmi důležitý hráč,“ uvedl na páteční tiskové konferenci trenér AS Řím Eusebio Di Francesco.

Pokud by Schick neměl zdravotní problém, očekávalo se, že by do hry šel nejspíš v roli žolíka -  z pozice, která mu v Sampdorii seděla jako ulitá. Jako střídající hráč vstřelil v Serii A šest branek z jedenácti celkových.

Jedna z nich byla i proti AS Řím. Během lednového duelu přišel Schick na hřiště za stavu 1:2 pro hosty. Stačily mu dvě minuty a parádní trefou zařídil vyrovnání. O několik minut později udeřila Sampdoria znovu a zápas otočila.

Na to, aby něco podobného zopakoval talentovaný fotbalista, si budou muset římští „tifosi“, navnadění Schickovým hattrickem v modelovém utkání, ještě chvíli počkat.

Patrik Schick na tréninku AS Řím
Patrik Schick na tréninku AS Řím

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud