10. září 2017 • 23:00

Jankto zařídil gólem triumf Udine, Barák poprvé odehrál celý zápas

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Jakub Jankto rozhodl ve třetím kole italské Serie A o triumfu svého Udine nad Janovem 1:0. V základní sestavě domácích se také poprvé po příchodu ze Slavie objevil Antonín Barák. Italskou ligu vede bez ztráty body Juventus, který si poradil s Chievem 3:0, jen o skóre za obhájcem titulu je Inter.



Jankto rozhodl o vítězství Udine v 16. minutě, když pohotově dorazil míč odražený od tyče. Český reprezentační záložník byl střídán v 74. minutě.

Domácím cestu za třemi body výrazně ulehčil janovský Bertolacci, jenž se nechal krátce před přestávkou vyloučit za ostrý šlapák. I když se síly deset minut před koncem vyrovnaly po vyloučení Pezzella, domácí vítězství udrželi.

Juventus dál bez ztráty

Juventus nad Chievem vyhrál po vlastním gólu Përparima Hetemaje a trefách Gonzala Higuaína a Paula Dybaly. Juventusu neuškodila ani absence zkušených obránců Giorgia Chielliniho a Andrey Barzagliho.

Záložník Chieva Hetemaj neprožil dobrý začátek utkání. Nejprve zahrál rukou, po čemž zahrával přímý kop Miralem Pjanič, a jeho centr si právě Hetemaj srazil do vlastní branky. Hosté se ale nevzdali, ve 26. minutě jedovatou střelu vyslal Ivan Radovanovič, gólman Wojciech Szczesny, který odchytal první ligové utkání za Juventus, ale zasáhl včas.

V druhém dějství navýšil vedení domácích argentinský kanonýr Higuaín a v závěru si poradil s obrannou přesilou jeho krajan Dybala. K jeho páté trefě v sezoně mu asistencí dopomohla nová posila mistrovského celku Federico Bernardeschi.

Interu pomohlo video

K nařízení rozhodujícího pokutového kopu pro Inter proti Spalu došlo až po konzultaci hlavního rozhodčího s kolegou u videa.

Klíčová situace utkání nastala v polovině prvního poločasu, když po kontaktu s hostujícím stoperem Vicarim upadl ve vápně Joao Mario. Hlavní rozhodčí zápasu Claudio Gavillucci si vyžádal konzultaci u videa a po několikaminutovém čekání nakonec dospěl k nařízení pokutového kopu ve prospěch domácích. Mauro Icardi následně poslal brankáře Gomise na opačnou stranu brány a připsal si pátý gól v sezoně, čímž se dotáhl v čele tabulky střelců na Paula Dybalu z Juventusu. Argentinský kanonýr Interu už pokořil ve své kariéře všechny týmy, které se tohoto ročníku Seria A účastní.

V 87. minutě ještě pojistil domácí vítězství ranou z voleje Perišič, jenž trefil míč přesně pod břevno bezmocného Gomise. Inter tak drží v sezoně stoprocentní bodovou bilanci, Spal naopak poprvé prohrál.

Neapol třemi góly v poslední půlhodině zvítězila v Boloni 3:0. Domácí záložník Ladislav Krejčí přišel na hřiště v 73. minutě za stavu 1:0 pro hosty. V závěru ještě pojistili výhru hostů Mertens a Zieliňski. Neapol venku neprohrála už patnáct ligových zápasů.

Lazio v dešti zaskočilo AC

Utkání mezi Laziem a AC Milán komplikovalo deštivé počasí a dlouho nebylo jisté, jestli se vůbec bude hrát. Obtížný terén nakonec více svědčil domácím.

Útočník Ciro Immobile si připsal během deseti minut hry, které byly přerušeny poločasovou pauzou, hattrick a zařídil první porážku AC v sezoně. Stal se prvním hráčem Lazia od roku 1942, jemuž se podařilo vstřelit AC tři branky v zápase Serie A.

V 50. minutě ještě zvýšil po rychlém protiútoku Luis Alberto, za hosty už pouze korigoval na konečných 4:1 Montolivo. Lazio se díky výhře dostalo v tabulce před svého soupeře.

Fiorentina deklasovala Veronu na jejím hřišti 5:0. O výsledku zápasu bylo rozhodnuto už po půlhodině hry, kdy se postupně trefili Simeone, z penalty Théreau a Astori. Na lavičce Crotone se poprvé objevil český obránce Stefan Simič, jenž přihlížel porážce svého týmu na hřišti Cagliari. Simič je v Crotone do konce sezony na hostování z AC Milán.

Italská fotbalová liga - 3. kolo:

Juventus Turín - Chievo 3:0
Branky: 17. vlastní Hetemaj, 59. Higuaín, 83. Dybala

Inter Milán - Spal Ferrara 2:0
Branky: 27. Icardi z pen., 87. Perišič

Bergamo - Sassuolo 2:1
Branky: 35. Cornelius, 77. Petagna - 28. Sensi

Cagliari - Crotone 1:0
Branka: 33. Sau

Hellas Verona - Fiorentina 0:5
Branky: 2. Simeone, 10. Théreau z pen., 24. Astori, 62. Veretout, 89. Dias

Udine - FC Janov 1:0
Branka: 16. Jankto

Lazio Řím - AC Milán 4:1
Branky: 38., 42. z pen. a 48. Immobile, 50. Alberto - 56. Montolivo

Benevento - FC Turín 0:1
Branky: 90.+3 Falque

Boloňa - Neapol 0:3
Branky: 66. Callejón, 83. Mertens, 88. Zieliňski

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud