Jan Podroužek
29. prosince 2017 • 04:55

Kolem Baráka krouží italská elita. Od léta Neapol, Inter nebo Juventus?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Otevřete si tabulku Serie A. Nekoukejte dolů, ale úplně nahoru. První Neapol, druhý Juventus, třetí Inter. Tak všichni tihle tři mají zájem o Antonína Baráka, záložníka Udine, který opravdu baví italskou ligu. Třiadvacetiletý odchovanec Příbrami zatím ale nedostal oficiální nabídku, případný přestup by spíš proběhl až po sezoně v létě.



V Serii A odehrál teprve patnáct zápasů, ale už v nich má dvě asistence a úžasných šest branek. Ty poslední dvě dal před Štědrým dnem Hellasu při výhře 4:0. Antonín Barák se rychle stal jednou z opor Udine a co je nejzajímavější, ty nejslavnější a největší kluby Itálie už jsou na špičkách.

Neapol, Juventus i Inter o něj mají zájem. To je nejzávratnější zpráva, která se teď kolem Baráka mihla. Přišel s ní italský web CalcioMercato.com.

Podle něj se na českého záložníka jezdí dívat skauti z těchto klubů a Inter už dokonce chystá nabídku dvacet milionů eur. To první, kolem skautů, je svatá pravda, to druhé, co se týče Interu, je dost předčasné.

„Možné je všechno,“ připouští jakýkoli scénář hráčův manažer David Nehoda pro deník Sport. „Ale žádná oficiální nabídka na Tondu zatím není, vůbec nic,“ uklidňuje vášně druhým dechem.

Paráda! Barák sestřelil Veronu dvěma brankami
Paráda! Barák sestřelil Veronu dvěma brankami

Nehoda se už během prosince měl sejít se zástupci Neapole a projednat s nimi budoucí obchod. Má to svou návaznost na velmi dobré vztahy jihoitalského klubu s Udine. Mezi oběma týmy hráči často přestupují a Neapol si prý chtěla Baráka dopředu pojistit.

Tato schůzka ovšem ještě neproběhla, možná se uskuteční až v lednu. Ale na 99 procent nedojde k uzavření zimního transferu, všechno má případně směřovat až k příštímu létu. Stejné by to mělo být i ohledně Interu a Juventusu, který je ovšem ze všech tří klubů nejméně aktivní a spíš Baráka jen sleduje a čeká.

Jeho nálet do Serie A je opravdu impozantní. Už ve třetím kole po tom, co Barák vyléčil vleklé svalové zranění, kvůli němuž si pořádně nezahrál na EURO jednadvacítek, byl v základní sestavě. V desátém, na hřišti Sassuola se poprvé v lize trefil a hned tím vystřelil svému týmu tři body.

Od té doby má senzační bilanci. Za posledních osm kol Serie A nasbíral šest branek. Poslední dvě dal v posledním kole Hellasu Verona. První po povedené otočce kolem obránce, druhou po přiklepnutí od Kevina Lasagny. Podílel se i na další brance Udine, po jeho dělovce z dvaceti metrů skóroval Silvan Widmer.

Mladík ze středních Čech je teď v Itálii oprávněně opravdu hitem. Nejblíže má k Neapoli a milánskému Interu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud