20. března 2018 • 09:34

Talent roku Jankto o odchodu z Udine: Krok jinam bych potřeboval

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni mu to ještě nevyšlo a musel se sklonit před Patrikem Schickem. V pondělí už se ale Jakub Jankto dočkal a byl vyhlášen největším talentem v anketě Fotbalista roku, když s velkým náskokem porazil Michala Sáčka ze Sparty. 22letý záložník přiznal, že hodně přemýšlí o změn dresu. V Udine, kde působí spolu s dalším českým reprezentantem Antonínem Barákem, se podle něj nehraje týmově a mužstvu se v poslední době nedaří.



"Jsem za to ocenění moc rád, zvláště když je to poslední rok, kdy jsem ho mohl dostat. V nominaci jsem byl už loni, ale to vyhrál můj kamarád Patrik Schick . Chtěl jsem na něj navázat a povedlo se," řekl Jankto novinářům. "Je to ale jen individuální ocenění, tak věřím, že ještě přijdou i ta týmová," dodal.

Kromě titulu a pohárů sní ale také o tom, že individuální ocenění v budoucnu povýší třeba i na Fotbalistu roku. Letos v hlavní anketě obsadil devátou příčku. "Někdo přece musí Vláďu Daridu sesadit. Byl to odmala můj sen, tak budu dělat vše pro to, abych tam jednou seděl já jako vítěz téhle ankety," prohlásil dvaadvacetiletý odchovanec Slavie, který už čtvrtým rokem obléká dres Udine.

V poslední době se však týmu v italské lize nedaří, prohrál pět posledních zápasů. "Je problém v tom, že nehrajeme týmově. Když přišel nový trenér, tak jsme se semkli a hráli jsme týmově, teď po pár prohrách už to neplatí. Zranili se nám někteří hráči a nedokážeme je nahradit. Musíme se semknout, protože když budeme hrát všichni sami na sebe, tak se nezvedneme," mínil Jankto.

Už delší dobu se ale spekuluje o jeho letním přestupu jinam. Zájem údajně projevuje AC Milán, ale také londýnský Arsenal, který by Jankta asi lákal více. "Už bych nějaký krok jinam asi potřeboval. V Udine jsem čtvrtým rokem, znám to tam velmi dobře. Ale mě baví poznávat i jiné země a kulturu a nebojím se toho," naznačil.

Novou kulturu mohl poznat i v příštích dnech, ale nakonec s národním týmem nemůže odletět na turnaj do Číny, jelikož ho trápí lýtkový sval. "Mám problém se svalem, ale nevím přesně co, vyšetření jen ukázalo, že je tam dost krve. Vracím se do Udine na terapii a uvidíme, ale snad to nebude nic vážného a budu se snažit dostat do hry na příští zápas s Atalantou. Mám na to dva týdny," řekl.

Absence v Číně ho ale mrzí i proto, že se těšil na souboj s Uruguayí, která má v útoku hvězdy Edinsona Cavaniho z Paris St. Germain a Luise Suáreze z Barcelony. "Chtěl jsem si zahrát proti Cavanimu a Suárezovi, kteří jsou možná nejlepšími útočníky po (Cristianu) Ronaldovi a (Lionelu) Messim . Takže mě mrzí, že s nimi nezměřím síly," dodal.

Darida po vítězství v anketě fotbalisat roku: Pokusíme se uspět v další kvalifikaci, můžeme se insiprovat Islandem a týmovou bojovností
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud