16. července 2018 • 22:00

Ronaldův den v Juventusu: Odmítl Čínu, chce novou výzvu a slíbil tituly

Autor: iSport.cz, jam, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká chvíle pro Juventus! Italský velkoklub v pondělí oficiálně představil svoji hvězdnou posilu. Portugalec Cristiano Ronaldo prožil nabitý den. Do Turína přicestoval soukromým letadlem už v neděli večer, o den později měl na programu zdravotní prohlídku a následně tiskovou konferenci před desítkami reportérů, kde byl oficiálně představený jako nový hráč Juventusu. Události jsme sledovali ONLINE.



Už od pondělního rána bylo v Turíně cítit, že tenhle den nebude obyčejný. Stovky fanoušků se srotily před lékařským centrem Juventusu, čekaly a dočkaly se. Brzy dopoledne je přišel pozdravit muž, kterého od minulého týdne milují. Cristiano Ronaldo, pětinásobný držitel Zlatého míče, pětinásobný vítěz Ligy mistrů, fenomén a od pondělí definitivně nová tvář italského hegemona.

Lidé jásali, když novou posilu uviděli. Ronaldo k nim přišel v elegantním šedivém obleku, zamával jim, rozdal několik podpisů a odešel na zdravotní prohlídku. Z ní se pak objevila například fotka, jak portugalský šutér běží na pásu. Vše dopadlo dobře, a tak mohl být nejbombastičtější přestup za poslední roky definitivně dotažen. Ronaldo přišel do Juvetusu z Realu Madrid za 100 milionů eur (2,6 miliardy korun), dalších dvanáct milionů eur si rozdělí jako výchovné Sporting Lisabon a Manchester United.

Pak už se mohl úžasný Portugalec pozdravit s novými spoluhráči, vřele se obejmout s trenérem Massimilianem Allegrim a následně se posadit před hordu novinářů a vyprávět o svém rozhodnutí, motivaci a cílech. „Řešil jsem to dlouho, ale nakonec to bylo snadné rozhodnutí. Juventus je jedním z nejlepších týmů na světě. Má skvělého trenéra a prezidenta, kteří jsou zvyklí vyhrávat. Kamarádi mi dlouho říkali, že by mi seděl. Nebylo těžké se rozhodnout jít do Juventusu. Jde o velmi důležitý krok pro mou kariéru,“ vysvětlil Ronaldo, proč si jako svůj nový klub vybral právě „starou dámu“.

ONLINE: podívejte se, jak vypadal první den Cristiana Ronalda jako hráče Juventusu

21:10 Ronaldo mluvil na své první tiskové konferenci jako hráč Juventusu jasně - chci zanechat stopu v historii Juventusu. 

 

20:33 Cristiano Ronaldo už i na svém twitteru zveřejnil fotku v dresu Juventusu. Za chvíli vypukne přivítání s fanoušky na stadionu italského šampiona.

20:15 Ronaldo už v dresu Juventusu, nové bíločerné barvy mu evidentně dělají radost...

 

19:30 Ronaldo se ve 33 letech necítí starý na to, aby následoval příklady Xaviho či Andrése Iniesty, kteří z Barcelony přestoupili do Kataru a Japonska. Další hráči si chodí přivydělat do Číny. "Někteří hráči v této fázi kariéry chodí do Kataru a Číny, což respektuji, ale já se ještě cítím mladý a chci hrát na nejvyšší úrovni. A děkuji Juventusu za skvělou příležitost, kterou mi dal," dodal hvězdný Portugalec, podle něhož byl turínský celek jediným skutečným zájemcem o jeho služby.

19:10 Co ještě řekl Cristiano Ronaldo na tiskové konferenci? "Nechci jít příkladem jen jako hráč, ale také jako člověk. Chci tvrdě pracovat a pomáhat mladým fotbalistům. Je to velký moment mé kariéry - dostal jsem čtyřletý kontrakt, pokusím se vyhrát co nejvíc trofejí."

19:00 "Juventus mi dal ohromnou příležitost, v mé kariéře jde o další krok dopředu. Jsem poctěný, že si mě Juventus vybral, chci ho dostat ještě na vyšší level."

18:58 "Cítím se skvěle. Je to pro mě další náročná výzva, vím to. Ale budu připravený, stejně jako Juventus. Můj věk není důležitý, cítím se dobře, správně namotivovaný. Odevzdám jako vždycky to nejlepší, těším se na začátek ligy a pokusím se vyhrát všechny možné trofeje."

18:54 "Už jsem se potkal s trenérem Allegrim, trénovat začnu 30. července. Chci být připravený tak, abych nastoupil do prvního zápasu Serie A."

18:52 "Liga mistrů je trofej, kterou chce vyhrát každý, ale je to velmi těžké. Juventus byl velmi blízko, finále jsou nevyzpytatelná. Já věřím, že klubu přinesu štěstí, budeme se s týmem prát o všechny tituly."

18:43 "Vím, že to bude těžké. Italská liga je velmi taktická, ale já mám rád takhle náročné výzvy. Nechci jen sedět a koukat se na své dosavadní úspěchy. Chci pracovat ještě víc a tvrději."

18:38 V Realu to byla skvělá perioda, ale teď mám před sebou nový krok v kariéře i v životě. Fanoušky Realu budu mít navždy v srdci, ale teď se soustředím na Juventus. Pokusím se ukázat, že jsem stále skvělým hráčem, budu tvrdě trénovat."

18:34 "Juventus je jeden z nej klubů na světě, začal CR7 před novináři. "Ale miluji velké výzvy, proto jsem tady."

18:31 Tisková konference právě začíná, Cristiano Ronaldo se poprvé představí jako hráč Juventusu.

18:10 vše se chystá na první tiskovou konferenci Cristiana Ronalda jako hráče Juventusu, která začne od 18.30. Italský mistr nabízí živé vysílání, které můžete sledovat v odkazu níže...

 

17:18 CR7 poprvé v kabině Juventusu! V tréninkovém areálu se pozdravil s novými spoluhráči i trenérem Massimilianem Allegrim, všude plno úsměvů a pozitivního očekávání.

17:00 Ronaldo už dorazil k tréninkovému hřišti Juventusu, aby se pozdravil se spoluhráči. Čekaly na něj zástupy nadšených fanoušků, které CR7 pozdravil.

16:21 Tréninkový kemp mladých hráčů Juventusu přivítal novou hvězdu speciálním obrazcem

 

15:30 Jak informují italská média, Ronaldo úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku. Dalším bodem jeho dnešního programu by měla být tisková konference od 18:30.

14:25 Velkým hitem je na sociálních sítích video, na kterém si Ronaldo, vstupující do budovy, zpívá spolu s davem fanoušků "Juve, Juve, Juve..."

 

13:57 Do stávky vyhlášené na protest proti vysoké částce zaplacené za přestup fotbalové hvězdy Cristiana Ronalda do Juventusu se zapojilo pouze pět ze zhruba 1 700 pracovníků dnešní směny v továrně automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA) v italském městě Melfi.

11:40 Tohle je pravděpodobně historický snímek. Ronaldo na něm má poprvé triko s logem Juventusu.

11:10 Ronaldo uprostřed zdravotní prohlídky. Zvládá ji s úsměvem.

10:30 Ronaldo mohl být dnes představen jako posila Neapole a nikoli Juventusu Turín. Tvrdí to alespoň prezident Neapole Aurelio De Laurentiis, jemuž prý telefonoval Ronaldův agent Jorge Mendes a nabízel mu možný přestup hvězdného útočníka. Šéf druhého celku italské ligy ale z finančních důvodů odmítl. "Ronalda nabízeli Neapoli. Mendes, jeho agent, mi telefonoval," citoval De Laurentiise deník La Repubblica. "Plánovali jsme udělat nabídku a platili bychom ho procenty z výnosů garantovanými jeho příchodem. Ale nakonec jsme si nemohli dovolit do toho investovat 350 milionů eur jako Juventus. Riskovali bychom tím, že by se klub dostal do bankrotu," dodal funkcionář a filmový producent, známý svou rivalitou k Juventusu.

10:10 Ronaldo už dorazil na zdravotní prohlídku, před budovou se pozdravil s několika fanoušky a rozdal podpisy.

 

Co dnes Ronalda čeká?


Dopoledne:
Měl by se podrobit lékařské prohlídce.

Odpoledne: Tisková konference, na které se očekávají stovky novinářů.

Od 21:00: V Allianz Stadium by měla začít velká show pro příznivce Juventusu. Představení hvězdného CR7 by měl doprovázet ohňostroj, hudba a hra světel. "Noc v hollywoodském stylu pro Ronalda," charakterizovala očekávaný program Gazzetta dello Sport.

Neděle večer

Cristiano Ronaldo už dorazil do Turína. Klub zveřejnil zhruba minutové video z příletu portugalské megastar, z letadla vystoupil v doprovodu své partnerky Georginy Rodriguezové.

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud