1. srpna 2018 • 08:24

Schick EFEKT. Po jeho příchodu Řím třemi góly úžasně otočil s Barcelonou

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V gólovém zápise „zaoceánského“ přátelského utkání Barcelony s AS Řím čítajícím šest střelců jméno Patrika Schicka nefiguruje. Na konečné výhře italského celku 4:2 měl ale český útočník výrazný podíl. Považte, před jeho příchodem na hřiště v 61. minutě svítilo na ukazateli skóre vedení "Barcy" 2:1. Schick rozjel akci předcházející vyrovnání a po faulu na něj se kopala penalta, která dala výsledku finální podobu.



Český reprezentační útočník ukázal, že v přípravě hraje ve skvostné formě, trefil se celkem pětkrát (1x proti Tottenhamu, 1x proti druholigovému Avellinu, hattrick s Latinou) a navíc góly i připravuje. AS Řím to proti Barceloně jde, letos ji vyřadil i ve čtvrtfinále Ligy mistrů po výsledcích 1:4 a 3:0. Ale nepředbíhejme!

Na čarokrásném AT&T Stadium v Arlingtonu se obvykle aplauduje americkým fotbalistům, domov zde má slavný tým NFL Dallas Cowboys. V noci z úterý na středu zde ale rozehráli líbivou podívanou fotbalisté Barcelony a AS Řím.

Šest gólů potěšilo snad každého z 54 726 fanoušků, kteří zápasu přihlíželi. Barcelona nastoupila bez Lionela Messiho a dalších hvězd, trenér Římanů Eusebio Di Francesco vsadil od úvodního hvizdu na ofenzivní trojlístek Kluivert - Džeko - El Shaarawy. Po prvním poločase bylo skóre vyrovnané 1:1, v 7. minutě se trefil po úžasné akci Rafinha, ve 35. minutě srovnal doklepnutím do prázdné brány El Shaarawy.

Katalánský velkoklub si vzal vedení zpět pět minut po pauze, pálil Malcom. V 61. minutě nahradil Strootmana v sestavě AS v rámci hromadného střídání sedmi hráčů Schick a začaly se dít věci!

78. minuta - Schick poslal přihrávku na střed hřiště Alessandro Florenzimu, který po narážečce s Diego Perottim procedil míč za brankářskou dvojku Barcelony Jaspera Cillessena. Vyrovnáno 2:2.

83. minuta - Bryan Cristante místo přihrávky na volného Schicka volí střelu na zadní tyč, která se zbrzdí o Cillessenovu levou rukavicu, ale nakonec se stejně doplouží do sítě. 3:2 pro AS.

86. minuta - Schick je v pokutovém území podražen na „saních“ jedoucím obráncem Juanem Brandarizem  a Diego Perotti nařízený pokutový kop s přehledem proměňuje. Hotovo, třetí tým posledního ročníku Serie A poráží španělského mistra 4:2, přestože na střely prohrál 13:21. Mužem zápasu byl vyhlášen Cristante.

VIDEO: Podívejte se na sestřih přestřelky mezi AS Řím a Barcelonou

"Hráli jsme s ohromně kvalitním mužstvem, místy nás Barcelona výrazně přehrávala a měla vysoké procento držení balonu. My jsme spoléhali na rychlé kontry, které nám přinesli úspěch, byla tam ale místa, kde jsme měli volit lepší rozhodnutí. S utkáním nemohu být zcela spokojen, musíme se hodně zlepšit," komentoval utkání pro klubový web AS Řím kouč Eusebio Di Francesco a naznačil i zúžení kádru.

"Jsme ve fázi, kdy kádr musíme redukovat. Rozhlížíme se a hodnotíme výkony jednotlivých hráčů. Nespěchám na to, zároveň ale také nechci mít v týmu třicet fotbalistů, to by způsobovalo potíže. Chci mít ty správné hráče, kde každý z nich bude mít šanci nastupovat."

Další utkání zámořského turné odehraje Schick a spol. 8. srpna v New Yorku na MetLife Stadium (domov týmů NFL NY Giants a NY Jets) proti Realu Madrid. Těšíte se? Těšte se...

Diego Perotti nařízenou penaltu bezpečně proměnil a AS Řím porazilo Barcelonu 4:2.
Diego Perotti nařízenou penaltu bezpečně proměnil a AS Řím porazilo Barcelonu 4:2.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud