19. srpna 2018 • 04:30

Ronalda deptal veterán, kouč chválil: Záložníci ho neodměnili

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ke stadionu ve Veroně přijíždí černobílý autobus s velkým výrazným nápisem. Foťáky cvakají, kamery jedou, a reportérka BBC Mina Rzoukiová komentuje trefně: Dnes nepřijel Juventus, ale Cristiano Ronaldo a spol. Debut pětinásobného držitele Zlatého míče v Serii A byl hlavním tématem sobotního souboje úřadujících italských mistrů s veronským Chievem (3:2). CR7 svou aktivitou nezklamal, na gól si ale ještě musí počkat.



„Fanoušci byli přesvědčeni, že dorazil spasitel.“ Tak popsal David Goldblatt chvíli, kdy se v italské lize představil jiný muž, který se hrdě hlásí o pomyslný titul nejlepšího hráče historie. Dlouhých 34 let poté, co Diego Maradona poprvé navlékl dres Neapole, si svůj debut za Juventus připsal Cristiano Ronaldo. Shodou náhod na tom samém stadionu, veronském Stadio Marc'Antonio Bentegodi. Do role spasitele se ale prozatím obsadili jiní.

Zkušený brankář Chieva Stefano Sorrentino to už před zápasem popsal naprosto přesně. „Věděli jsme, že se postavíme proti prvotřídnímu týmu, který vyhrál sedm titulů za sebou. Teď navíc získali Cristiana Ronalda a budou ještě silnější,“ tušil 39letý gólman, který už ve 3. minutě lovil ze sítě střelu Samiho Khediry.

Pak ale skvělými zákroky držel svůj celek, hned čtyřikrát vychytal právě Ronalda, nejaktivnějšího střelce utkání. Shodou nešťastných náhod to byl právě CR7, kdo jej po nešikovné srážce knokautoval a donutil vystřídat.

Cristiano Ronaldo sám nemohl věřit tomu, kolik možností během zápasu neproměnil. Několikrát ho vychytal brankář Chieva
Cristiano Ronaldo sám nemohl věřit tomu, kolik možností během zápasu neproměnil. Několikrát ho vychytal  brankář Chieva

Místo Ronalda za "starou dámu" pálili jiní, na Khediru a vlastní gól Mattii Baniho navázal v samém závěru rozhodujícím gólem na 3:2 střídající Federico Bernardeschi. Na aktivně hrajícího Portugalce se přesto nesla jen chvála.

„Fyzicky na tom byl skvěle. Trénuje s námi teprve sedm dní, ale přesto se mu velmi dařilo. Výborně zapadl do týmu. Jen škoda, že nepřidal gól,“ zhodnotil jeho výkon hlavní trenér Max Allegri. "Hodně záleží na charakteristice hráčů, kteří jsou kolem něj. Ronaldo měl několik střel na branku, Sorrentino ho několikrát vychytal, navíc tam od něj byly náběhy a skvělý pohyb, za který jej záložníci neodměnili přesným balonem. Takové věci musí lépe číst, když vidí, že Cristiano je na správném místě," řekl

„Přesně takový zápas jsme potřebovali,“ překvapil Allegri po závěrečném hvizdu pětibrankové přetahované. „Bylo nutné, abychom si hned na začátku sezony připomněli, že každý zápas v Serii A je těžký a zisk tří bodů nemůžeme považovat za samozřejmost,“ osvětlil.

 Už v týdnu připomněl, že jen Ronaldova přítomnost nezaručí, že Juventus bude automaticky pořád jen vyhrávat. Po rozehřívacím výkonu v prvním kole ale nutno říct, že pokud si portugalská hvězda udrží fazonu a přidá svou obvyklou efektivitu, bude úřadující šampion v cestě za osmým titulem těžko k zastavení.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud