Jakub Konečný
14. srpna 2018 • 17:03

Nedvěd o Ronaldovi: Pomůže nejen nám! Zmínil i méně nápadnou posilu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může být nejsilnější ještě silnější? Viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd věří, že ano. Klub, který v Itálii vládne už sedm let v řadě, získal během letní přestávky Cristiana Ronalda, Emreho Cana a Joaa Cancela, takže další cíl je jasný. Triumf v Lize mistrů, na který bíločerní čekají už dlouhých dvaadvacet let.



V létě měl napilno. Podílel se na příchodu atraktivních posil, k tomu musel vyvracet fámy o svém konci v Juventusu, kde ho měl údajně nahradit Zinedine Zidane . Pavel Nedvěd se zastavil až v neděli, kdy se ve Villar Pedrosa konala tradiční generálka na novou sezonu mezi áčkem a juniorkou Juventusu.

„Atmosféru tohoto zápasu jsem zažil už mockrát, a přesto je to vždy nádherný a jedinečný pocit,“ usmíval se Nedvěd po utkání, které sledoval společně s dalšími šéfy hned u hřiště, s obyčejnými fanoušky hned za zády. „Právě zde jako nový hráč poprvé pochopíte, co Juventus znamená. Je to speciální den, který dělají především skvělí fanoušci. Ti dají novým hráčům vřelým způsobem najevo, o čem náš klub je. A vše pak korunuje řeč našeho prezidenta, při které jsem měl jako hráč husí kůži. Dodá vám spoustu energie.“

První tým Juventusu splnil s přehledem roli favorita a zvítězil 5:0, přičemž skóre otevřel svým prvním gólem v novém dresu Cristiano Ronaldo .

„To, že se nám povedlo přivést Cristiana, je něco výjimečného. Znovu jsme tím potvrdili úmysl zařadit se mezi největší kluby v Evropě,“ podotkl Nedvěd na adresu posily z Realu Madrid za 117 milionů eur, tedy za téměř tři miliardy korun. Což vzhledem k tomu, že portugalské hvězdě je už třiatřicet let, může vypadat jako bláznivá částka.

„Byl jsem překvapen. My bychom nikdy do hráče v takovém věku tolik peněz neinvestovali,“ prohlásil například šéf Bayernu Mnichov Karl-Heinz Rummenigge.

Nedvěd však o správnosti tohoto kroku ani v nejmenším nepochybuje. „Cristianův příchod pomůže nám i celému italskému fotbalu,“ prohlásil český funkcionář. A čísla na sociálních sítích Juventusu, jakož i zvýšený zájem o televizní práva na Serii A, mu dávají za pravdu. Všechny ukazatele rostou skokovým tempem.

Cancelo a Can v Ronaldově stínu

Ve stínu jednoho z nejlepších fotbalistů všech dob tak trochu neprávem zůstávají i další nové tváře Juventusu – německý záložník Emre Can z Liverpoolu a portugalský bek Joao Cancelo z Valencie.

Zatímco Can dorazil do Turína coby volný hráč bez odstupného, Cancelo vyšel na 40,4 milionu eur, tedy přes miliardu korun. V minulé sezoně přitom úspěšně hostoval v konkurenčním Interu Milán, který měl o Portugalcovy služby rovněž zájem. Jenže Juventus prokázal větší tah na bránu a rivala převezl.

„O Emrem Canovi se příliš nemluví, přitom jde z našeho pohledu o cenný příchod. Chtěly ho všechny velké evropské kluby, ale povedlo se to nám. Uvidíte, že pro náš tým bude hodně důležitý,“ řekl Nedvěd na adresu čtyřiadvacetiletého Němce. „A Cancelo je významná posila rovněž. Málokterý hráč má takový charakter, techniku a entuziasmus. Budeme na něj spoléhat zejména v Evropě.“

Poté, co Juventus získal rekordních sedm italských titulů v řadě, je další ambicí logicky triumf v Lize mistrů, kterou naposledy vyhrál v roce 1996. Od té doby byl pětkrát ve finále, z toho dvakrát v posledních čtyřech letech, ale ani jednou neuspěl.

„Naše cíle se nikdy nezmění. Jak říká náš prezident, jediné, co se počítá, je vítězství. Vyhrát každý zápas v každé soutěži je jediné, co nás zajímá,“ přiznal Nedvěd.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud