2. února 2019 • 20:51

Konec ikony Neapole, Hamšík míří do Číny. Vyhovíme mu, řekl kouč

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedno z nejpevnějších spojení v italské Serii A se blíží ke konci. Trenér Neapole Carlo Ancelotti potvrdil, že kapitán Marek Hamšík vyjádřil zájem přesunout se do Číny a klub mu hodlá vyhovět. Novým zaměstnavatelem slovenského záložníka má být Dalian Yifang, ve kterém momentálně působí bývalí hráči Atlétika Madrid Nico Gaitán a Yannick Carrasco. Neapol má za svého lídra vyinkasovat 25 milionů eur (642 milionů korun).



Hamšík je rekordmanem v počtu zápasů za Neapol, v sobotu proti Sampdorii (3:0) nastoupil k 522. a zřejmě poslednímu utkání. Carlo Ancelotti po vítězném klání potvrdil, že ikona "partenopei" chystá přesun do Číny.

"Jednání pokračují, musíme si to i s hráčem vyhodnotit," řekl italský kouč. "Máme k němu velkou úctu, s Neapolí psal historii, ale jestli chce zažít něco nového, vyhovíme mu," dodal.

Podle informací italského novináře Fabrizia Romana nabízí Dalian Yifang Hamšíkovi, který hraje v Neapoli od roku 2007, smlouvu na tři roky. Zdroje televize Sportitalia dodávají, že nabídka čínského klubu činí 25 milionů eur (642 milionů korun).

Hamšík byl jednou nohou v Číně už v létě, tehdy se o něj zajímal Kuang-čou Evergrande trenéra Fabia Cannavara. S Yifangem už jednání zašlo podstatně dál a zřejmě dojde do úspěšného konce.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud